Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Ångestmötet i botten mållöst

Foto: SUVAD MRKONJIC / BILDBYRÅN
Foto: SUVAD MRKONJIC / BILDBYRÅN

På förhand: två desperata lag i obeskrivligt behov av poäng. 

I verkligheten: en otroligt chansfattig tillställning där båda lagen blev förlorare.

0-0 på Guldfågeln arena blev en vinstlott för Helsingborg och IFK Göteborg.

– Det gäller bara att gilla läget och hålla moralen uppe, säger KFF:s Emin Nouri i Dplay.

Inför matchen stod Kalmar FF och Falkenbergs FF på samma poäng, parkerade längst och näst längst ned i den allsvenska tabellen. 

En seger för vartdera laget skulle göra livet otroligt surt för motparten i dubbel bemärkelse, men de stora vinnarna efter tillställningen på Guldfågeln arena blev Helsingborgs IF och IFK Göteborg. 

Tabellpositionerna är därmed desamma, och KFF respektive FFF får fortsätta kämpa in i det sista om en allsvensk framtid med fem omgångar kvar att spela. Adrian Edqvist hade ett bra läge i första halvleken att spräcka målnollan – detsamma hade Nsima Peter för FFF en bit in i den andra. 

Marcus Mathisens frispark i ett drömläge med sekunder kvar av matchen var talande för tillställningen – en bredsida rakt i muren och 0-0.

”Är otroligt missnöjda”

FFF:s lagkapten Calle Johansson: 

– Det kändes som en typisk 0-0–match, inget av lagen ville riskera någonting. Vi har ett par bra lägen i slutet där vi kan avgöra matchen; otroligt missnöjda med att bara få med oss en poäng härifrån. Alla poäng är viktiga här nu i slutet, säger han till Dplay.

Kalmar FF:s Emin Nouri var besviken men målmedveten med tanke på tabelläget. 

– Mycket kamp i dag och det stämmer spelmässigt i perioder, men vi måste höja oss och spela bättre. Det är bara att gilla läget.