Anfallaren tillbaka – klar för Mjällby

Sam Johnson återvänder till Sverige – denna gång för att representera Mjällby.
Foto: JOHAN BERNSTRÖM / BILDBYRÅN
Sam Johnson gjorde 41 matcher för Djurgården innan han flyttade till Kina.
Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN

Sam Johnson återvänder till allsvenskan.

Anfallaren har skrivit ett kontrakt över 2022 med Mjällby.

– Det är en erkänt duktig målskytt, säger sportchef Hasse Larsson, i ett pressmeddelande.

Det händer en hel del på Strandvallen just nu.

Så sent som i tisdags meddelade Mjällby att klubbens tränarduo Cristian Järdler och Alf Westerberg fått sparken efter den sista tidens svaga resultat

Blekingelaget har förlorat sex raka matcher i allsvenskan och parkerar på den övre nedflyttningsplatsen i tabellen, med blott tio inspelade poäng på 13 matcher.

”Erkänt duktig målskytt”

Men nu kommer alltså en välbehövlig god nyhet för Maif, som plockar in anfallaren Sam Johnson. För den svenska publiken är 28-åringen mest känd för sina två år i Djurgården, där han noterades för 41 matcher och 17 mål.

Sam Johnson lämnade Djurgården för drygt fem år sedan för att prova lyckan i Kina och Wuhan FC. Därefter har det även blivit spel i norska Vålerengen, nordamerikanska Real Salt Lake City och malaysiska Sabah FC.

– Det är en erkänt duktig målskytt vi får i Sam Johnson. En spelare som egentligen i samtliga klubbar alltid varit bidragande i offensivt straffområde, en egenskap vi vill förbättra ytterligare.

– Dessutom har Sam visat en stor vilja att komma tillbaka till allsvenskan och att få representera Mjällby AIF vilket vi värderar högt, kommenterar sportchef Hasse Larsson. 

Sam Johnson ansluter till Mjällby på torsdag och är spelklar till den kommande bortamatchen mot Örebro. 

Värvade Valenciaprodukt

Värvningen är Mjällbys andra på kort tid.

Vid slutet på juli presenterade Blekingelaget även mittbacken Carlos Moros Gracia, som fostrades i spanska Valencia och som bland annat tillhört collegelaget Temple Owls, polska LKS Lodz och Gif Sundsvall

Tidigare under sommaren har Mjällby även värvat den danska mittbacken Magnus Finne Wørts.

TV: SE FLER NYHETER