Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Andreas Granqvist: ”Jag är inte orolig”

Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

Både Rasmus Jönsson och Andri Bjarnason ut – inom loppet av två veckor.

Nu måste stjärnorna ersättas.

– Vi jobbar stenhårt på den fronten, jag är inte orolig, säger HIF:s sportchef Andreas Granqvist.

Helsingborgs svaga målproduktion – 13 mål på lika många matcher – är en stor orsak till att laget harvar i botten av tabellen.

Nya tränaren Henrik Larsson har varit solklar med att det måste förbättras om det ska bli allsvenskt spel på Olympia även 2020.

Sedan ”Henkes” ankomst har han dock fått se två anfallsstjärnor lämna klubben. Först köptes Andri Bjarnason loss av tyska Kaiserslautern. 

Och bara dagar efter att Rasmus Jönsson gjort matchens enda mål – och fixat HIF:s första seger sedan den 15 april – lämnar även han klubben. Ny klubbadress blev thailändska Buriram United.

Rasmus Jönsson till Thailand

En odramatisk övergång, enligt sportchefen Andreas Granqvist.

– Han har varit en viktig pjäs för oss. Han hjälpte oss att komma tillbaka till allsvenskan och sedan blev det som det blev. Han hade en önskan om att lämna och vi tycker vi fick en bra lösning, säger Andreas Granqvist.

Nu måste båda anfallarna ersättas. Och det snabbt. 

– Vi jobbar stenhårt på den fronten. Vi har många alternativ och bollar hela tiden vilket som är bäst för HIF. Jag är inte orolig.

Jobbar brett: ”Drar i alla trådar vi kan”

Det är mindre än två veckor tills det allsvenska transferfönstret öppnar.

– Det är klart vi vill ha in spelare så fort som möjligt, men fönstret öppnar inte förrän den 17 juli. Det finns tid tills dess, säger han.

Tittar ni främst i Sverige eller hur brett jobbar ni?

– Vi drar i alla trådar vi kan, säger Granqvist med ett snett leende.

Astrit Seljmani på HIF:s radar

Varbergs skyttekung Astrit Seljmani är en av anfallarna som HIF har på sin namnlista. Det bekräftar klubbens ordförande Krister Azelius för Helsingborgs Dagblad.

– Självklart finns han med på vår radar, säger Krister Azelius till tidningen.

Astrit Seljmani har varit superettans stora utropstecken med sina 10 mål på 13 matcher. Den 22-årige anfallaren, fostrad i Malmö FF, har tidigare spelat i bland annat Torn, FC Rosengård, Kristianstad FC och Ängelholms FF.