Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Granens besked: Landslaget i fara

Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Granen i C MoreFoto: C More

HELSINGBORG/STOCKHOLM. AIK vann på Olympia med 3–1 och bröt Helsingborgs långa förlustfria hemmasvit.

Men eländet var inte över där.

I återkomsten efter några matchers skadefrånvaro gick Granqvist sönder igen.

– Landslaget är i fara, säger Granqvist i C More efter matchen.

19-årige Bilal Hussein startade för första gången i allsvenskan för AIK, centralt med Enock Kofi Adu och Larsson. Tränaren Rikard Norling fick direkt betalt för fingertoppskänslan. Hussein hade första chansen när han smet in mellan mittbackarna Granqvist och Charlie Weberg, tog emot bollen men fick inte tryck i skottet.

Om det var si och så med kraften där, kompenserades den med precisionen som gav AIK öppningsmålet.

En kort hörna från Sebastian Larsson hamnade omsider hos Hussein som lyfte in mot bortre stolpen. Där kom Elyounoussi bakom Markus Holgersson och nickade in säsongens femte allsvenska mål.

Kvittering direkt

Men inget lag är så sårbart som direkt efter ett mål. Helsingborg kontrade in kvitteringen dryga minuten senare. Andri Rúnar Bjarnason hittade i djupled elegant Max Svensson som placerade 1–1 vid sidan av Oscar Linnér.

Wingbacken Daniel Sundgren är AIK:s näst främste målgörare efter Elyounoussi. Den positionen nådde han med straffen som gav 2–1 i den första halvlekens slutminuter. Hemmamålvakten Kalle Joelsson kom sent in i duellen med Henok Goitom – och Stefan Johannesson hade svårt att blåsa något annat än straff.

I den 69:e minuten spelade Sebastian Larsson fram Elyounoussi, som punkterade en match Helsingborg i allra högsta grad var med i fram till dess och även senare i en resultatlös jakt på en reducering.

Helsingborg hade inför mötet med AIK 17 raka seriematcher utan förlust hemma på Olympia. 

Andreas Granqvists besked efter matchen

Andreas Granqvist fick kliva av i den 65:e minuten i sin comeback, och bjöd inte på något lugnande besked efteråt.

– I första fick jag ett hugg i magtrakten igen, i den lägre delen. Det var det som stoppade mig efter Sundsvallsmatchen. Det släppte inte riktigt och jag kände efter 60 där att det inte gick längre. Ljumsken känns stark, det vara inga bekymmer. Den har läkt som vi hoppats på. Det gäller att få ordning på magtrakten nu så att inte det kommer tillbaka.

Är det en magmuskel?

– Ja, lägre magmuskel som sitter lågt vid benet. Det hör ju ihop med ljumsken för det är en sena som fäster där.

Hur frustrerande är det?

– Det känns jättejobbigt. Man har kommit hem för att hjälpa laget och vi har det lite tufft för tillfället. Klart att det känns extra tungt. Det var därför jag ville ge det chansen i dag. Det kändes så pass bra på träning och uppvärmning. Det är väldigt frustrerande att inte kunna vara med och hjälpa laget som man vill. Men vi har en stark trupp och det är bara att sura ihop och ta nya tag. Vi har en viktig match redan på lördag mot Eskilstuna.

Är du med då?

– Nej, som det känns nu är det absolut inte aktuellt. Det kan bli långdraget detta men vi får se. Det är svårt att spekulera men det kan bli så att jag får hålla rätt så länge nu och sikta på att komma tillbaka efter uppehållet, men vi får se.

”Just nu känns det långt borta”

Till C More säger ”Granen”:

– Landslaget är så klart i fara.

Sverige spelar EM-kval mot Malta den 7 juni och Spanien den 10 juni.

– Just nu känns det långt borta. Sen vet man att det kan gå snabbt med magen. Det kan släppa efter några dagar och sen kan man jobba upp det igen. Men just nu känns det långt borta så klart med tanke på att jag var tvungen att gå av. Vi får ta det dag för dag, det är ändå några veckor kvar innan landslagssamling men just nu är det inte jättepositivt.

Tror du att Janne är orolig?

- Jag vet inte. Det är väl någon annan skada i backlinjen också så det är väl lite tufft just nu. Men jag hoppas att de flesta blir friska till samlingen.