Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Blomqvist återvänder: ”Är en drömvärvning”

Andreas Blomqvist.
Foto: PETER HOLGERSSON / BILDBYRÅN
Foto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYRÅN

Andreas Blomqvists övergång till Mjällby är nu officiell.

Mittfältaren har presenterats av klubben.

– En drömvärvning, säger sportchefen Hans Larsson.

Efter fem år borta från Strandvallen återvänder Andreas Blomqvist till den förening där han fick sitt stora genombrott på seniornivå.

Kvällsposten kunde redan den 2 januari avslöja att flytten från IFK Norrköping var på gång och nu meddelar Mjällby att kontraktet är påskrivet.

2012 gjorde Blomqvist allsvensk debut när han byttes in för Mjällby i hemmamatchen mot IFK Norrköping. Han stannade till slutet av säsongen 2015 och flyttade därefter till danska Ålborg. Ett år senare gick flytten till Norrköping som nu alltså är ett avslutat kapitel.

– Att kunna presentera ”Adde” som ett nyförvärv är självklart en drömvärvning. En spelare från regionen, som representerat vår förening tidigare och dessutom en väldigt bra fotbollsspelare, säger sportchefen Hans Larsson i ett pressmeddelande.

Blomqvist hyllas av sportchefen

Förhoppningen är att Blomqvist ska tillföra spets och vara en startspelare kommande säsonger i det Mjällby som gjorde succé 2020 och tog en imponerande femteplats som nykomling i allsvenskan.

För Blomqvist gick det inte fullt lika bra. Han var inte alltid ordinarie i ligasexan IFK Norrköping och har under tiden i klubben haft en del skadeproblem. Det är ändå en väldigt rutinerad spelare som återvänder till Mjällby. Han har så här långt under sin karriär spelat 122 allsvenska matcher.

Nyförvärvet har egenskaper som kommer göra nytta i den nygamla klubben, det är sportchefen Hans Larsson övertygad om.

– Hans speluppfattning och passningskvalité håller hög allsvensk nivå, säger Larsson.

Andreas Blomqvists kontrakt med Mjällby AIF sträcker sig över säsongen 2022. Den 28-årige mittfältaren ansluter som bosman.