Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Anderlecht åker på läger – utan Isaac Kiese Thelin

Isaac Kiese Thelin har spelat i en rad olika klubbar sedan han lämnade Malmö FF 2014. Foto: GREGORY VAN GANSEN / PROSHOTS BILDBYRÅN
MFF:s sportchef Daniel Andersson är på väg att göra ett offensivt nyförvärv: Isaac Kiese Thelin.Foto: CHRISTOFFER BORG MATTISSON / BILDBYRÅN

Isaac Kiese Thelin kommer allt närmre en övergång till Malmö FF.

Belgiska HLN skriver att Anderlecht har åkt på träningsläger – utan den MFF-aktuella anfallaren. 

Enligt tidningen rör det sig om ett lån med köpoption. 

Säsongen har varit en tung historia för Isaac Kiese Thelin – som fått begränsat med speltid den senaste tiden. När Anderlecht kryssade mot Royal Antwerp i slutet på december fick 27-åringen spela fyra minuter.

Omgången innan fanns han på planen i en minut. 

Enligt HLN har Isaac Kiese Thelin haft ett möte med spelande tränaren Vincent Kompany där han uttryckt sin önskan att få lämna Anderlecht.

Åker inte med på läger

När Anderlecht samlades på flygplatsen i Charleroi på tisdagen för att åka på träningsläger i Spanien fanns inte Isaac Kiese Thelin med. 

I stället är han alltså nära en övergång till Malmö FF. Enligt belgiska HLN rör det sig inledningsvis om ett lån, med en köpoption. 

Övergången innebär en återkomst till den svenska fotbollen för Isaac Kiese Thelin, som så sent som 2014 representerade MFF och gjorde fem mål på 14 matcher. 

Han har även tillhört en rad andra klubbar de senaste åren, så som FK Norrköping, Bayer Leverkusen och Waasland-Beveren. Enligt HLN har även Norwich och Bundesliga-nykomlingen Paderborn visat intresse för Isaac Kiese Thelins tjänster.

Om övergången blir av kommer Isaac Kiese Thelin vara tillgänglig för spel i Europa. Detta eftersom slutspelsaktuella klubbar får registrera tre nya spelare senast den andra februari. 

Han kan med andra ord finnas med i truppen när MFF åker till Tyskland för att ta sig an Wolfsburg i Europa League-slutspelet den 20 februari. 

”Det är tufft”

Kvällsposten rapporterade redan i tisdags att en övergång var aktuell eftersom Anderlecht vill bli av med svensken, samtidigt som Malmö FF söker efter en ersättare till Markus Rosenberg.

Samtidigt har även den tidigare skyttekungen Vidar Örn Kjartansson kopplats ihop med en övergång till MFF - men där finns tuff konkurrens från Hammarby. 

När MFF presenterade sin nya tränare Jon Dahl Tomasson bekräftade han att MFF söker efter en ersättare till Markus Rosenberg.

– Jag har sett MFF fem gånger live under 2019. Truppen ser riktigt bra ut. Markus (Rosenberg) har lagt av, det är tufft, men vi ska hitta en ersättare, sa han till Kvällsposten då. 

Förutom spel i en rad klubbar ute i Europa har Kiese Thelin även representerat det svenska landslaget. Sedan debuten 2014 har han gjort 29 A-landslagskamper för Sverige. 

 

Kvällsposten har under tisdagen sökt MFF:s sportchef Daniel Andersson utan framgång.