Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Alltså den killen är sjuk – har inget filter”

Foto: JOSEFINE LOFTENIUS / BILDBYRÅN
Foto: Johanna Lundberg / BILDBYRÅN

Jordan Larsson har funnit sig tillrätta i ryska Sparkat Moskva – men följer fortsatt allsvenskan på håll.

Inför guldstriden hyllar han sin före detta lagkamrat Darijan Bojanic.

– Man måste bara älska att han gör sin grej, säger Jordan Larsson i en intervju med Helsingborgs Dagblad.

Jordan Larsson lämnade i somras IFK Norrköping för spel i Rysslands huvudstad. Rent sportsligt har Sparkat Moskva inlett säsongen svagt och tränare Oleg Kononov fick nyligen sparken efter fem raka förluster.

Tränaren fick sparken

I en intervju med Helsingborgs Dagblad berättar Jordan Larsson om första tiden i öst. Han och sambon Bianca bor i ett hus precis utanför stadskärnan.

– Det är svårt att komma till en ny miljö, och det här är en stor klubb. Att jag får chansen att visa upp mig direkt betyder jättemycket. Det har gått helt okej för mig med tanke på hur hela laget påverkats av förlusterna. Självförtroendet är inte på topp för tillfället, säger han till Helsingborgs Dagblad.

Anfallaren från Helsingborg hoppas att hans prestationer i Sparktak Moskva så småningom ska leda till en landslagsplats. Han var inför den senaste landslagssamlingen med i bruttotruppen.

– Det är skönt att få bekräftelse på att man är med i snacket. Nästa mål är att komma med, och sedan försöka göra det så bra att man i framtiden får representera Sverige i mästerskap. Det är helt klart en dröm

”Alltså den killen är sjuk”

Fram till dess följer han svensk fotboll på distans. Han har dels kontakt med personer i och kring HIF som är kvar sedan Jordan Larsson var i klubben.

Men också med vännen och före detta lagkamraten Darijan Bojanic, som haft en fin säsong i Hammarby.

– Alltså den killen är sjuk. På ett positivt sätt alltså. Han har inget filter, och bryr sig inte om vad folk tycker. Man måste älska att han bara gör sin grej. Jag tycker inte det är speciellt konstigt att han utvecklats som han gjort. Jag har hela tiden vetat vad han kan, säger Jordan Larsson till Helsingborgs Dagblad.