Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Alltid vi från landet som missgynnas”

Foto: SUVAD MRKONJIC / BILDBYRÅN
Foto: HENRIK MONTGOMERY/TT / TT NYHETSBYRÅN

En poäng räckte för kvartsfinalplats. Men Kalmar FF föll tungt borta mot AIK i en grinig, jämn och tuff match. 

Efteråt tyckte Viktor Elm att hemmalaget fick för mycket med sig.

– Det är alltid vi som missgynnas som kommer från landet. Vi kan inte göra något åt det, säger KFF:s lagkapten.

Kalmar FF hade fina förutsättningar inför den avgörande gruppspelsmatchen mot AIK på Skytteholm i Solna. Seger eller oavgjort räckte för en kvartsfinalplats.

En ganska jämn första halvlek såg ut att sluta mållöst. Men AIK:s Saku Ylätupa ville annat och på tilläggstid vände finländaren bort två Kalmarspelare och sköt distinkt in ledningsmålet för hemmalaget.

AIK vidare

Isak Jansson hade ett jätteläge att kvittera i inledningen av den andra halvleken men Budimir Janosevic räddade friläget. Men det här var mångt och mycket AIK:s kväll.

I den 71:a minuten kom 2-0 genom Ylätupa på nytt. Finländaren placerade in sitt andra för kvällen efter att ha rundat Lukas Hägg Johansson och matchen såg ut att vara klar.

Fidan Aliti reducerade men det hjälpte föga när Yasir Asani rullade in 3-1 drygt tio minuter från slutet vilket innebär att Kalmars cupäventyr är slut för den här gången.

Viktor Elm var besviken efteråt.

– Det känns surt, vi är på något sätt inte sämre än AIK. Första målet är viktigt och det blir halvchanser åt båda hållen, men AIK gör mål och det gör inte vi. Det känns som att AIK anpassade sitt spel efter oss och spelade 3-4-3 och körde man-man, säger han.

Elms kritik: ”Vi missgynnas”

Hur var AIK att möta?

– De anpassar sig efter oss. Jag tycker att det är väl inget speciellt så, AIK är lite elakare än vad Örgryte och Jönköping har varit och där har vi lite att jobba med. Nästa gång vi möter AIK så vet vi och då lyckas vi bättre. Det var fult spel i matchen, det blev onödigt fult framför allt i första halvlek. 

Vad tänker du på då?

– Jag tycker att det var många saker som gick förbi lite för enkelt. Det är alltid vi som missgynnas som kommer från landet. Vi kan inte göra något åt det. Jag ska inte säga något om domaren, då blir det för stort, men jag tycker att de borde tänka på att det fasen ska dömas likadant i samma situationer.