Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Alltid en stenhård konkurrens i Malmö”

Marcus Antonsson i samband med cupmatchen mot Västerås SK.
Foto: JOE MILLER / AVALON / STELLA PICTURES/JOE MILLER / AVALON AVALON
Marcus Antonsson har tillhört Malmö FF sedan sommaren 2018.
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

Nej, den sista tiden har det inte blivit någon större målsuccé för Marcus Antonsson i Malmö FF.

Men anfallaren har inga planer på att söka sig vidare till en ny klubb. Åtminstone inte så länge han får stanna kvar på favoritpositionen.

– Jag älskar att spela central forward och jag spelar central forward nu. Det är där fokus ligger, säger han.

Fjolåret bjöd på åtta allsvenska framträdanden – innan det blev en kort utlåning till Norge och Stabæk. Där fick Marcus Antonsson ett förhållandevis stort förtroende, och gjorde tio framträdanden under säsongsavslutningen.

Sedan januari är 29-åringen dock tillbaka i Skåne och Malmö. 

Under årets försäsong har Antonsson framför allt tryckt in dubbla mål i samband med en träningsmatch mot sin tidigare klubb, Kalmar FF. Men när det vankades tävlingspremiär förra helgen mot Västerås blev det ingen fullträff alls.

Trots att Antonsson skapade en lång rad högkvalitativa målchanser. 

– Det är alltid skönt som anfallare att få utdelning, så klart. Det är små marginaler som avgör, som jag var inne på efter förra matchen så hade jag en insida i stolpen i början (mot Västerås). Det hade kanske resulterat i en islossning, säger Antonsson, och konstaterar:

– Nu blev det inte så. Det är bara att fortsätta jobba på stenhårt så kommer det lossna. 

Under vintern har Marcus Antonsson ryktats vara på väg bort från Malmö FF. 29-åringen har bland annat kopplats ihop med en flytt till den allsvenska nykomlingen Halmstad BK. 

– Just nu är jag här och jag får speltid i Malmö. Dessutom får jag spela som central forward, vilket jag önskat. Det känns jättebra och det är bara att fortsätta på det, säger Marcus Antonsson.

”Det är rykten in och ut”

Det sägs ju att Malmö söker förstärkning på den positionen. Följer och bryr du dig om sådant som spelare?

– Nej, det är alltid snack om mycket när det gäller MFF och vår spelartrupp. Det är rykten in och ut, men som jag sa är jag här och nu och klubben har inte förstärkt på den posten och jag spelar där. Det är bara att ta tillvara på det förtroendet på leverera. Det är det jag fokuserar på, säger Marcus Antonsson.

Hur bra känner du dig just nu? 

– Jag känner mig väldigt pigg och jag känner att jag kan hota och göra det jag bra. Sedan är det klart jag också bedömer utifrån att vi förlorade när tävlingssäsongen började, och då är man inte nöjd så klart. Man vill mer hela tiden och man vill göra mål för sitt lag och sina supportrar. 

Marcus Antonsson fick sitt stora allsvenska genombrott när han fortfarande tillhörde Kalmar FF.
Foto: SUVAD MRKONJIC / BILDBYRÅN

Marcus Antonsson gjorde stor målsuccé när han fortfarande tillhörde Kalmar FF säsongen 2016. På tolv allsvenska matcher lyckades Antonsson pricka nätmaskorna tio gånger – tillräckligt för att han skulle väcka engelskt intresse.

Sommaren 2016 skrev Marcus Antonsson ett kontrakt med Leeds, som på den tiden fortfarande spelade i Championship. Ganska snabbt tog anfallaren dock ett steg ner i ligasystemet och hamnade hos Blackburn Rovers i League One. 

Sedan sommaren 2018 tillhör han Malmö FF, där det så här långt blivit över 80 tävlingsmatcher och ett SM-guld.

– Det är alltid en stenhård konkurrens i Malmö om platserna. Det är klart jag vill leverera när jag står på banan och är i startuppställningen. Så det är klart, man är van vid en press i Malmö och det är så det ska vara. Det är det som gör oss till det lag vi är och det gör en till en bättre fotbollsspelare, säger Marcus Antonsson. 

”Gör om och gör rätt” 

Marcus Antonsson och hans lagkamrater kommer härnäst att resa till västkusten där det väntar nytt cupmöte mot superettanlaget Gais. Göteborgarna inledde cupäventyret med att vinna mot Halmstad med 2-0 och är tvåa i gruppen, bakom Västerås. 

Måndagens match blir vinna eller försvinna för Malmö FF, som inte har vunnit svenska cupen sedan 1989.

– Gör om och gör rätt inför denna match. Vi får inrikta oss på att göra en bra prestation och ta tre poäng med oss från Göteborg. Sedan tar vi nästa match därefter, säger Antonsson.