Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Allsvenska tränaren lämnar efter räddade kontraktet

Anders Torstensson.
Foto: JOHAN NILSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN
Anders Torstensson.
Foto: SUVAD MRKONJIC / BILDBYRÅN

Anders Torstensson räddade kvar Mjällby i allsvenskan.

Nu väljer tränaren att lämna laget.

– Vi är oerhört nöjda med det arbete som Anders men framför allt hela ledarstaben gjort under hösten och det är inga hemligheter att vi gärna fortsatt med nuvarande tränarkonstellation, säger sportchefen Hasse Larsson i ett pressmeddelande.

Christian Järdler fick sparken av Mjällby efter en tung vår. Anders Torstensson kom in som ersättare på ett korttidskontrakt och i den 29:e omgången säkrade laget sitt allsvenska kontrakt genom en 0-0-match mot Örebro.

Nu skriver klubben på sin hemsida att Torstensson fått erbjudande om att förlänga sitt kontrakt – men att han tackat nej. 

– Anders beslut att gå tillbaka till sitt tidigare arbete har vi enorm respekt för och vi önskar honom i stället välkommen tillbaka på Strandvallen som supporter. Arbetet med att skapa nästa års ledarstab är redan i gång där vi nu har flera olika spår som kommer leda oss till klubbens nästa huvudtränare, säger Hasse Larsson.