Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Allsvenska topplaget värvar stjärnskottet

Halmstads stjärnskott Isak Pettersson flyttar till Norrköping efter säsongen. Foto: KRISTER ANDERSSON / BILDBYRÅN
David Mitov Nilsson. Foto: BJÖRN LINDGREN/TT / TT NYHETSBYRÅN

Isak Pettersson lämnar Halmstad efter en stark debutsäsong i allsvenskan.

Nu kan Kvällsposten avslöja att målvakten är klar för spel i IFK Norrköping från och med nästa säsong.

– Jag kommenterar aldrig spelare som inte tillhör IFK Norrköping, har Norrköpings manager Jens Gustafsson tidigare sagt till KvP om Isak Pettersson.

Isak Pettersson, 20, har imponerat under sin debutsäsong i allsvenskan för Halmstads BK trots att klubben är på väg ur allsvenskan.

Den unge målvakten har stått i 26 av 27 omgångar, hållit nollan fyra gånger och imponerat med spelet med fötterna. 

Redan i somras kunde Kvällsposten berätta att IFK Norrköping ville värva målvakten. Man försökte också köpa loss Pettersson under sommaren, men Halmstad ville inte släppa sin talangfulla målvakt då.

HBK hoppades på att förlänga med målvakten som även är U20-landslagsspelare, men för drygt en vecka sedan meddelade klubben att Isak Pettersson valt att tacka nej till en fortsättning i Halmstad och lämnar klubben som bosman.

HBK, som åker ur allsvenskan vid poängförlust i nästa omgång mot Örebro, har i stället förlängt kontraktet med Malkolm Nilsson som fick förtroendet i mål i stället för Isak Pettersson i den senaste allsvenska matchen mot IFK Göteborg (1-2).

Flyttar till Norrköping

Intresset för Isak Pettersson har varit stort från flera klubbar och KvP berättade för en vecka sedan att 20-åringen var nära en övergång till just Norrköping.

Och enligt KvP:s uppgifter är det nu helt klart att Isak Pettersson flyttar till IFK Norrköping, just nu sexa i allsvenskan, efter säsongen.

Där får han konkurrera med nuvarande förstemålvakten David Mitov Nilsson om platsen i mål. Norrköping värvade i somras den förre norske U21-landslagsmålvakten Aslak Falch, 25, från Vålerengen. Falchs kontrakt sträcker sig dock bara säsongen ut.

Det återstår fortfarande tre omgångar av allsvenskan och övergången blir troligen officiell först efter säsongens slut.