Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Ålborg? Inte mer sugen på det än andra klubbar”

Lasse Nielsen.Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

I en intervju med Bold.dk öppnade MFF-mittbacken Lasse Nielsen för att dra hem till Danmark och återvända till sin hemstadsklubb Ålborg. 

Men hur sugen är 32-åringen på att vända hem egentligen?

 – Inte mer sugen än på att dra till någon annan klubb, säger han. 

Mittbacken Lasse Nielsen blev en del av Malmö FF redan 2017, när han köptes loss från belgiska Gent. Sedan dess har det blivit allsvensk toppstrid, SM-guld och slutspel i Europa League, för den danska 32-åringen.

Men de senaste två åren har inte gått som planerat för Lasse Nielsen. Visserligen har skador gäckat honom – men även full frisk och redo för spel har mittbacken som bäst åkt in och ut från huvudtränare Jon Dahl Tomassons startelva.

Allt som allt har det blivit tio allsvenska matcher under säsongen – och visst har skador och petningar fått 32-åringen att överväga sina alternativ inför framtiden. 

I en tidigare intervju med den danska fotbollssajten Bold.dk öppnade Lasse Nielsen för att lämna Malmö och vända hem till Ålborg, staden han kommer från och där fotbollskarriären en gång började.

”Inte mer sugen på Ålborg än andra klubbar”

Men till Kvällsposten är 32-åringen tydlig: det finns än så länge inga konkreta flyttplaner. 

– Jag har ett år kvar på kontraktet, sedan får vi se vad som kommer hända. Transferfönstret öppnar redan om två månader. Men nu fokuserar vi på att vinna guld och sedan får vi se vad som händer i januari, säger Lasse Nielsen. 

Många har ju läst intervjun i Bold. Hur står det till nu då, känner du dig sugen på att flytta hemåt? 

– Jaja, de hade några frågor om det. Det är många spelare från Ålborg som har flyttat hem igen, så det är därför de frågade om jag var sugen också.

– Men jag har aldrig sagt att jag ska hem till Ålborg. Jag är inte mer sugen på Ålborg än någon annan klubb. Absolut inte.

Som fotbollsklubb har Ålborg en lång historia – föreningen kan anteckna ner 135 år i sin anrika historiebok. 

Men det är sällan som klubben lyckats gå hela vägen och toppa den danska ligan. 

Spelade i Champions League

I Ålborgs prisskåp går att hitta fyra ligatitlar. Den senaste bärgades 2014, när klubben slutade sex poäng före giganten FC Köpenhamn.

För egen del har Lasse Nielsen gjort över 170 matcher i den rödvita matchtröjan – han har varvat danskt ligaspel med allt från Europa-kval till cupmatcher och gruppspel(!) i Champions League. 

Mittbacken var nämligen en del av det Ålborg som skrällde sig hela vägen till Europas främsta klubblagsturnering 2008. Visst blev speltiden begränsad, men Lasse Nielsen fick bland annat visa upp sig på Celtic Park (oavgjort, 0-0) och på hemmaplan mot spanska Villarreal (oavgjort, 2-2). 

– Jag hade en fantastisk tid i Ålborg och många bra minnen. Sedan bor min familj fortfarande kvar där, säger Nielsen. 

Om du skulle vända hem till Danmark, är det Ålborg som gäller då? 

– Nja, det är farligt att säga så där. Om jag säger att ”nu ska jag hem, det är bara Ålborg som gäller” och de inte behöver någon mittback så kommer jag se dum ut om jag går till en annan dansk klubb.

– Så jag tänker inte stänga några dörrar. Vi får se vad som händer, om jag vänder hem. Eller så kanske jag avslutar karriären i Malmö, eller någon annanstans? Jag har inga planer. Vi får se vad som händer.

Fullt fokus på guldet nu då? 

– Jaja, det är det. Sedan öppnar fönstret i januari och då får vi se om något händer. Men nu är jag här och har fullt fokus på det, avslutar Lasse Nielsen. 

TV: Stjärnorna som gjort bort sig under sina presentationer