Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Aktuell för comeback – hälsan sätter stopp

Åge Hareide (till höger) med nuvarande MFF-tränaren Jon Dahl Tomasson under tiden i det danska landslaget.Foto: Bildbyrån
Åge Hareide när Molde mötte Rosenborg i lördags.Foto: MARIUS SIMENSEN / BILDBYRÅN NORWAY BILDBYRÅN

Utpekad i Norge som ny tränare för Rosenborg och enligt vad Kvällsposten erfar med mångmiljonbud från Mellanöstern att ta ställning till.

Då meddelar Åge Hareide att han tidigast till hösten kan träna ett fotbollslag igen.

– Jag är nyopererad, säger norrmannen till Verdens Gang.

Det var meningen att Åge Hareide i detta nu skulle lett Danmark genom ett EM-gruppspel på hemmaplan i Köpenhamn.

Men coronapandemin satte stopp för det och då Hareides kontrakt med det danska förbundet går ut efter EM och ersättaren Kasper Hjulmand redan är utsedd så blir det inget mästerskap för norrmannen.

Samtidigt går det riktigt trögt i Hareides före detta klubb, den norska mastodonten Rosenborg, där tränaren Eirik Horneland tog klubben till en tredjeplats som sågs som ett stort misslyckande och som nu inlett säsongen med ett kryss och en förlust.

Har lukrativa anbud från Mellanöstern

Åge Hareides har ryktats kunna ersätta Horneland men den förre MFF-tränaren sätter själv stopp för det. I alla fall på kort sikt.

– Jag är nyopererad. Och för mig är inget tränarjobb aktuellt förrän till hösten, säger Hareide till VG.

Enligt vad Kvällsposten erfar har Åge Hareide lukrativa anbud från Mellanöstern att ta ställning till. Jobb som skulle innebär stora pengar, men mindre sportslig utmaning. Åge Hareide har tidigare tvekat om det är värt att flytta så långt i väg i det här skedet av livet.

Norrmannen har dock inga planer på att sluta som fotbollstränare och siktar på att vara tillbaka i en ny tjänst till hösten.

– Hälsan kommer först. Jag har slitit ett år med infektioner och utslitna knän efter många knäskador, så det viktigaste nu är att får tillbaka livskvaliteten, säger Hareide till VG.

Åge Hareide har i sin karriär bland annat vunnit SM-guld med både Malmö FF och Helsingborgs IF samt fört MFF till Champions League två gånger om.

 

Tv: Se MFF-stjärnan sjunga hymnen