Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Stjärnan saknades på MFF:s träning

Milojevic: "De är bäst i Sverige – Var ett lätt val"
Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN

Drygt en vecka kvar till majoriteten av transferfönstren stänger.

Då saknades Anel Ahmedhodzic på Malmö FF:s träning.

– Det är av privata anledningar, säger tränaren Milos Milojevic.

På måndag stänger transferfönstret hos flera av de internationella ligorna. Anel Ahmedhodzic väntas lämna Malmö den här vintern och det gör att en affär den här veckan troligtvis behöver gå i lås för att det ska hända.

Hittills har mittbacken tränat på med Malmö FF när laget återsamlats efter semestern.

Under tisdagen tränade laget på konstgräsplanen vid Eleda stadion och då saknades Ahmedhodzic. Enligt uppgifter till Kvällsposten ska mittbacken ha tränat inne i gymmet tidigare på förmiddagen men därefter inte varit med på träningen med laget som startade klockan 10.

Milos Milojevic förnekar dock att det har med en eventuell försäljning att göra.

– Det har ingenting att göra med hans flytt eller inte, säger MFF-tränaren som själv tog plats som mittback under passet.

– 15 kilo för tung... Men det gick bra, om du är mittback behöver du inte röra dig så mycket, inte om de andra runt dig springer.

Milojevic vill värva mittback

Oavsett om Ahmedhodzic stannar eller säljs så vill Milojevic ha in en till mittback innan säsongen drar i gång på allvar.

– Det är kanske bäst att fråga Andreas eller Danne men vi förbereder oss för om han (Ahmedhodzic) ska lämna, då har vi en möjlighet att få in en annan bra mittback. Om det kommer en möjlighet för oss att värva en mittback innan han går så ska vi göra det också. Om vi ska spela några matcher med tre mittbackar så har vi kanske för få. Jag vet att vi har Oscar (Lewicki) och Martin (Olsson) som också kan spela i den positionen men vi tänker också att om Anel inte lämnar nu så gör han det till sommaren. Så vi måste förbereda oss.

Ser du Oscar Lewicki främst som mittback eller mittfältare?

– Jag ser honom som en perfekt spelare, en av de bästa i serien. Först tänker jag att han ska bli en sexa, men om vi behöver en mittback i en trebackslinje så är han i mina ögon en perfekt lösning. Han har egenskaper som våra stora mittbackar saknar så jag tror han kan bli bra där.

Då stänger transferfönsterna i Europa:

31 januari:

England, Spanien, Italien, Tyskland, Frankrike, Danmark, Belgien, Grekland, Nederländerna, Skottland, Cypern


2 februari:

Portugal


8 februari:

Turkiet


11 februari:

Serbien


15 februari:

Kroatien, Schweiz


22 februari:

Ryssland, Tjeckien


28 februari:

Polen


31 mars:

Sverige, Norge