Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Äger MFF:s motståndare – misstänkt för skattebrott

Traustason: "Ska inte visa någon respekt"
Bnei Yehudas ägare Barak Abramov (t v) och tränare Yossi Abukasis på avslutande träningen på Stadion i Malmö. Foto: ANDREAS HILLERGREN/TT / TT NYHETSBYRÅN

MFF är storfavoriter mot Bnei Yehuda Tel Aviv.

– Den här matchen är bara första halvlek. Andra halvlek spelas i Tel Aviv, säger Bnei Yehudas coach Yossi Abukasis.

När laget kände på gräset på Stadion i Malmö smög den 39-årige ägaren Barak Obramov, som enligt den Israeliska tidningen The Standard är misstänkt för skattebrott och penningtvätt, omkring på innerplan med svarta solglasögon.

Obramov, som även äger en asiatisk restaurangkedja, såg lugn ut. Coachen Yossi Abukasis är mer orolig.

– Vi har sett flera av Malmös matcher. Det är ett bra lag som är mitt uppe i ligaspelet. Vi har inte startat vår liga ännu, påpekar han.

Bnei Yehuda Tel Aviv, som fajtas i skuggan av Maccabi Tel Aviv FC, är i Sverige för att skapa bra förutsättningar inför match nr 2.

– Malmö är klara favoriter. Vi kommer hit för att få med oss ett bra resultat till returen i nästa vecka, säger Yossi Abukasis.

29 år sedan senaste ligasegern

Senast Bnei Yehuda vann den israeliska ligan var för 29 år sedan – 1990.

Klubbens facit i Europa är lika magert. Det var sex år sedan Bnei Yehuda tampades i Europa. Man har aldrig nått ett gruppspel. Närmast var 2009 då PSV Eindhoven stod ivägen för playoff.

Därför är matchen i Malmö en stor framgång.

När Bnei Yehuda kom till Malmö var dock intresset från israelisk media lika med noll. Inga journalister är ackrediterade till matchen.