Foto: BPI/REX/SHUTTERSTOCK / BPI/REX/SHUTTERSTOCK REX FEATURESFoto: BPI/REX/SHUTTERSTOCK / BPI/REX/SHUTTERSTOCK REX FEATURES
 Foto: BPI/REX/SHUTTERSTOCK / BPI/REX/SHUTTERSTOCK REX FEATURES
Foto: PETER HOLGERSSON / BILDBYRÅNFoto: PETER HOLGERSSON / BILDBYRÅN
 Foto: PETER HOLGERSSON / BILDBYRÅN

"Skriver på för MFF i morgon"

Publicerad
Uppdaterad

Malmö FF ser ut att vinna dragkampen om Rapid Wiens Arnor Ingvi Traustason.

Enligt SportExpressens uppgifter är den isländske mittfältaren bara små detaljer från MFF - som köper loss honom från Rapid Wien. 

Affären väntas bli officiell de närmaste dagarna.  

- Jag får inte säga så mycket just nu, säger Traustason. 

Det var den 18 november som SportExpressen kunde avslöja att Arnor Ingvi Traustason är aktuell för en övergång till Malmö FF.  

Traustason är utlånad till AEK Aten från Rapid Wien men berättade för någon vecka sedan att han numera inte ingår i tränarens planer och att han letar en ny klubb. 

Malmö FF nära att värva 

Traustason sa då att han inte visste något om MFF intresse men att det ryktas om många klubbar för tillfället. 

– Det ryktas en del just nu om flera klubbar. Vi får se vad som händer. Jag får ingen speltid har nere och tränaren har sagt att jag inte ingår i hans planer. Då måste jag hitta en annan klubb, sa han då. 

Nu ser han ut att ha hittat sin nya klubb. 

Arnor Traustason kan köpas loss

Enligt SportExpressens uppgifter är Traustason nämligen överens om de personliga villkoren med Malmö FF - och nu är även klubbarna överens. 

MFF väntas köpa loss spelaren och går allt som det ska skriver han på under torsdagen för att sedan presenteras som MFF:s nästa nyförvärv. 

När SportExpressen pratade med Traustason under tisdagskvällen var han fåordig. 

- Jag kan inte säga så mycket om det just nu, sa han då. 

 

LÄS MER: MFF nobbade stjärnornas försök: "Blev nog lacka"

 

Ett par andra utländska klubbar anmälde även sitt intresse för islänningen som är på jakt efter speltid för att kunna vara med i Islands trupp till VM i Ryssland i sommar. 

Men nu fortsätter alltså karriären i MFF. 

Den 24-årige mittfältaren såldes för omkring 20 miljoner från IFK Norrköping till Rapid Wien efter SM-guldet 2015. 

SportExpressen har förgäves sökt Rapid Wiens sportchef Fredy Bickel för en kommentar. 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag