Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”AC” hattrickhjälte i MFF:s överkörning

Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

Anders Christiansen sänkte AIK. 

Dansken gjorde ett hattrick när MFF körde över AIK med 4-1. 

– Det var jobbigt i 25 minuter. Sedan var det fantastiskt, säger ”AC”. 

AIK tog tidigt ledningen genom 17-årige Paulos Abraham. 

Sedan var det roliga slut för gästerna. 

Först kvitterade Anders Christiansen sedan, i den andra halvleken gav han hemmalaget ledningen. Sören Rieks utökade till 3-1 innan Christiansen hamnade återigen i målprotokollet när han satte spiken i kistan med 4-1-målet. 

Värt att poängtera är att AIK fick två man utvisade. Först åkte Paulos Abraham ut efter två gula. Sedan åkte veteranen Per Karlsson ut efter att ha dragit Traustasons tröja som siste man. 

”Har varit detaljer”

4-1 stod sig matchen ut och Malmö FF är därmed klart för semifinal i Svenska cupen. Väl där får de möta Mjällby, som slog Falkenberg med 1-0. 

Isaac Kiese Thelin var efter matchen nöjd och såg fram emot att få möta Mjällby. 

– Det är ett steg mot guldet i cupen. Jag tycker att spelet har varit bra. Det har varit detaljer som har gjort att vi inte har vunnit matcher. Det känns skönt att vara hemma och spela, säger anfallaren och fortsätter: 

– Vi tar vad vi får. Nu går vi för guldet. 

”AC” fick efter matchen frågor om AIK:s nya spelsätt – och då passade han på att skicka en liten pik:  

– Det var jobbigt i 25 minuter, sedan var det fantastiskt, säger Malmös lagkapten och utvecklar sedan resonemanget: 

– De spelar en helt annan fotboll än tidigare. Det är jättebra för ligan, det är en ambitiös och spännande fotboll. Men den tar tid att sätta. Jag tror inte de ändrat något till på söndag. Det kan de i och för sig bara svara på själva, men jag hoppas inte det för det är intressant det de gör.