Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”AC” förklarar de oväntade bilderna

Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN
Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG / BILDBYRÅN

Anders Christiansen kvitterade på straff, lyfte upp matchtröjan och visade sin undertröja med handskriven text.

Efter segern mot Hammarby gav han en förklaring.

– Det är min mentala tränare som har det jobbigt. Det var en hälsning till honom, säger MFF-kaptenen som inte vill utveckla mer än så.

Dagen efter matchen förtydligar Christiansen att det handlar mo cancer.

Jonas Knudsens drömmål gav Malmö FF en bra start på säsongen. Vänsterbacken sköt in 3-2-målet i krysset på tilläggstid. Det var slutet på en fin dansk afton i Malmö. Anders Christiansen hade gjort 1-1 och Sören Rieks 2-1.

Efter en försäsong med två förluster i svenska cupens gruppspel, och därmed missat slutspel, var segern mot Hammarby en styrkedemonstration. Men att segern kom efter en försäsong som varit resultatmässigt svag är ett påpekande som gör Anders Christiansen irriterad.

– Jag förstår inte varför ni är så oroliga för vår försäsong? Hammarby var ju i cupfinal så då borde de ha kört över oss, om man bara ser till försäsongen. Men det handlar om att peaka när säsongen börjar. Vi har ett rutinerat lag och blir inte nervösa när ni pratar lite och försöker göra oss nervösa. Vi vet vad vi har för kvaliteter och har inte blivit sämre fotbollsspelare, tvärtom. 

– Vi vet att vi inte gjorde det bra resultatmässigt men det är ingen som vinner allsvenskan på försäsongen.

Höga förväntningar på MFF

Christiansen tycker att det läggs för mycket energi och fokus på den svaga försäsongen.

– Vi vet att vi resultatmässigt inte varit bra men man ska inte peaka i januari eller februari. Vi har inte varit oroliga men den frågan vi fått oftast är den om vår försäsong. Vi kan prata om säsongen och vi kan prata om nästa match. Jag säger inte att vi alltid spelar hundra procent och jag säger inte att vi kommer vinna allsvenskan klart, jag säger bara att man ska ha respekt för vad vi gjort tidigare.

Samtidigt köper Christiansen att både förväntningarna och kraven är höga på spelare i Malmö FF.

– Men det är allsvenskan vi ska bli bedömda på.

Christiansen nöjd med matchen

Och starten av allsvenskan pratar MFF-kaptenen gärna om.

– Kollar man på hela matchen så tycker jag att vi är det bästa laget. Vi skapar chanser men det är lite onödigt att vi släpper in dem i matchen. Men det är rättvist och en skön start med tre poäng.

Dagen efter segern mot Hammarby förtydligar Anders Christiansen avsikten med texten på sin undertröja. Hans mentala tränare har drabbats av cancer.

https://twitter.com/KgsAC/status/1381274792037339146

ANNONS: Se alla matcher från allsvenskan och superettan på discoveryplus.se