800 MFF:are riskerar missa guldmatchen

800 MFF-supportrar kan missa guldmatchen mot Halmstad
Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN
Malmö FF kan säkra SM-guldet hemma mot Halmstad på lördag
Foto: SUVAD MRKONJIC / BILDBYRÅN
Snön vräker ner över Malmö
Foto: JOHAN NILSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN

Snöblandat regn vräker ner över Malmö.

Det kan stoppa 800 MFF-supportrar från att komma på guldmatchen.

– Vi ser vad vi kan göra i det korta perspektiv vi har men planens välbefinnande går före nedmonteringen av stolar, säger MFF:s vd Niclas Carlnén.

Malmö FF kan säkra guldet genom att ta poäng mot Halmstad på lördag. Trycket på biljetterna har varit hårt den senaste tiden från Supportrar som vill vara med på det eventuella firandet.

I nuläget är kapaciteten på Eleda Stadion 21 500. 700 av dessa platser har tilldelats . bortasupportrarna. Av övriga 20 800 finns inga kvar att köpa i nuläget.

Men det kan tillkomma fler.

Oklart om stolar nedmonteras

På ståplats är det i nuläget monterat stolar, ett krav under matcher i Champions League. Om de monteras bort kan ytterligare 800 MFF-supportrar rymmas där. Men det är inte säkert att det kommer gå. På grund av snövädret och regnet som dragit in över Malmö behövs ytorna runt planen till annat.

– Det som är utmaningen för oss är att vi måste ha väldigt mycket resurser på planen för att ta hand om gräset. Det är både ljusläggare och plantäckning. I ett logistiskt perspektiv behövs samma ytor till det som till att montera ner stolar. Det är samma infart som används.

Vädret under resten av veckan, och hur det påverkar planen, avgör hur MFF agerar.

– Vi kan egentligen vänta med beslut fram till fredag. Då vet vi vad vi kan släppa upp till försäljning på ståplats.

Regnet och snön ställer inte bara till det för publiken. Det påverkar också spelarna att planen är lerig och ojämn.

– Det blir en riktig decembermatch! Men det är vad det är. jag tycker inte att planen i Kalmar var jättebra heller men det klarade vi av på ett bra sätt. Man får nog ha skruvdobbar på sig, säger Sören Rieks.