Foto: PATRIC SÖDERSTRÖ/TT / TT NYHETSBYRÅNFoto: PATRIC SÖDERSTRÖ/TT / TT NYHETSBYRÅN
 Foto: PATRIC SÖDERSTRÖ/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: PATRIC SÖDERSTRÖ/TT / TT NYHETSBYRÅNFoto: PATRIC SÖDERSTRÖ/TT / TT NYHETSBYRÅN
 Foto: PATRIC SÖDERSTRÖ/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: SUVAD MRKONJIC / BILDBYRÅNFoto: SUVAD MRKONJIC / BILDBYRÅN
 Foto: SUVAD MRKONJIC / BILDBYRÅN

18-åringen avgjorde i allsvenska debuten

Publicerad

Kalmar FF har vunnit sin fjärde raka match i allsvenskan, efter kvällens 1-0-vinst mot Sirius.

Matchens enda målskytt var 18-årige Nils Fröling – som gjorde sin första allsvenska match någonsin.

– Det är en dröm att få göra mål i sin första start i allsvenskan. Jag hann inte tänka så mycket, jag satte fram foten och så blev det mål, säger han.

Nils Fröling kom till Kalmar från Åtvidaberg den här säsongen. I kväll gjorde han sin första match någonsin i allsvenskan när Kalmar mötte Sirius hemma – och 18-åringen tog chansen direkt.

Fröling hann få flera farliga skott mot mål innan han i den nionde matchminuten satte 1-0 till Kalmar.

20 minuter senare tvingades succédebutanten kliva av planen efter en känning i knäet, men det var inget som verkade vara något större bekymmer för Nils Fröling när han pratade med C More i halvtidspausen.

– Det är inte så farligt, säger han.

Fröling säger att han aldrig hade trott att han skulle få göra debut så pass tidigt på säsongen.

– Det hade jag inte tänkt när jag flyttade hit, inte så här snabbt i alla fall. Det är helt otroligt, säger han till C More.

 

FÖLJ DITT LAG I ALLSVENSKAN: Få nyheter skickade i Messenger direkt till telefonen

 

Kalmars fjärde raka vinst

Sirius kom tillbaka och kunde utmana Kalmar i andra. Inget av lagen lyckades dock göra något mer mål, och Kalmar kunde till slut vinna matchen med 1-0.

– Håller man nollan vinner man många matcher. Första halvlek är bra, andra lite sämre, men vi kan inte vara missnöjda, säger Viktor Elm till C More efter matchen.

Dagens resultat innebär att Kalmar nu vunnit fyra raka matcher i allsvenskan.

– Självförtroendet är bra, men vi har mycket att förbättra. Men det är givetvis alltid roligt att vinna, säger Elm till C More.

För Sirius är läget det motsatta, och dagens förlust är lagets femte raka.

– Det är jobbigt. Vi behöver steppa upp lite nu, säger Philip Haglund till C More.

 

LÄS MER: Allsvenskan 2018 – spelschema, resultat, tabell 

LÄS MER: Experternas tips – så slutar allsvenskan 2018

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag