Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Forsberg har gjort sitt val – här är nya laget

Foto: Daniel Stiller / Bildbyrån

MFF-stjärnan Emil Forsberg är klar för storsatsande RB Leipzig.

"Mini-Foppa" köps loss av den tyska klubben – och kommer därmed inte åka med landslaget på januariturnén till Abu Dhabi.

"Jag kom till Malmö FF med en förhoppning om att vara med om något stort och jag kan lugnt säga att det har jag fått vara. Nu väntar nya utmaningar för mig", skriver Forsberg på MFF:s hemsida.

Det var den 25 december som SportExpressen.se kunde avslöja att Emil "Mini-Foppa" Forsberg skulle lämna Malmö FF för någon av klubbarna i Red Bull-projektet.

Valet stod då mellan att gå till Red Bull Salzburg i Österrike eller storsatsande RB Leipzig i Zweite Bundesliga i Tyskland.

Nu har spelaren gjort sitt val.

Det blir RB Leipzig som blir den svenska landslagsmannens nästa klubbadress - vilket nu bekräftas av klubben.

– Trots sin unga ålder har han fått erfarenhet från Champions League och hans spel förra säsongen var avgörande för Malmös framgång, säger tränaren Alexander Zorniger till klubbens hemsida.

"Kommer att stärka oss"

Ralf Rangnick, tidigare manager för TSG 1899 Hoffenheim och Schalke 04, är mannen som har det sportsliga ansvaret för både Leipzig och Salzburg.

Båda klubbarna ägs som bekant av dryckesjätten Red Bull.

Rangnick har länge följt 23-åringen och imponerades framför allt av spelarens insatser i Champions League-kvalet mot just Salzburg.

– Han är aktuell för det svenska landslaget och kommer att stärka oss med sina offensiva färdigheter. Vi är glada över att han trots andra anbud valde oss, kommenterar Rangnick.

Därmed kommer Forsberg inte att åka med landslaget på Januariturnén till Abu Dhabi.

"En glädje att spela i den himmelsblå tröjan"

Malmö FF:s hemsida tackar Forsberg alla inblandade för tiden i Malmö - och nämner bland andra fansen.

"Tack till alla supportrar som ibland gjort det omöjligt för oss spelare att höra varandra på plan med er mäktiga sång, men som i stället gett oss ett enormt självförtroende och en glädje att spela i den himmelsblåtröjan", skriver han.

"Jag kom till Malmö FF med en förhoppning om att vara med om något stort och jag kan lugnt säga att det har jag fått vara. Nu väntar nya utmaningar för mig och även för Malmö FF (som jag vet kommer att försvara guldet ännu en gång och ta sig ut i Europa)".

Noterbart är att Gif Sundsvall ska ha 20 procent av övergångssumman då man skrev in en sådan klausul när Forsberg lämnade klubben för att gå till MFF inför säsongen 2013.