Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Försäljning av Baffo ligger nära till hands

Joseph Baffo. Foto: Johanna Lundberg

U21-mästare ena dagen, men i helgen är troligen inte Joseph Baffo med alls i Halmstads allsvenska möte med Åtvidaberg.

HBK-tränaren Jan Jönsson medger också att en försäljning av U21-hjälten ligger nära till hands.

– Både han och agenten vet att jag och styrelsen måste lyssna om det dyker upp något, säger Jan Jönsson till Kvällsposten.

Halmstadtränaren är inte överraskad över Joseph Baffos starka insats i U21-EM – trots att mittbacken varit bänkad flera gånger i den allsvenska nästjumbon under våren.

– Det är förstås speciellt glädjande med Baffo. Han tar nivån han är på lite grann. Han täcker upp på alla fyra platser och greppade chansen när den kom, säger Jan Jönsson.

På lördag väntar omstart i allsvenskan för Halmstad borta mot Åtvidaberg. Det är tveksamt om Joseph Baffo är med i truppen då.

– De ska vi prata om under dagen. Kortsiktigt hade det varit väldigt bra om han var med i helgen, men långsiktigt är det kanske smart att han får landa och får några dagar ledigt att smälta allt. Han är troligtvis inte med i helgen, säger Jönsson.

Har kontraktsförslag

Men frågan är hur länge Joseph Baffo ens är kvar i Halmstad.

Kontraktet med klubben går ut efter säsongen och spelaren är inte nöjd med att sitta på bänken. Baffos agent Nima Modyr har berättat i Kvällsposten att det redan finns konkreta kontraktsförslag från klubbar att ta ställning till och att spelaren med största sannolikhet lämnar i sommar.

– Skyltfönstret i U21-EM är ganska stort och det är större och intressanta klubbar som är där. Så är det. Både han och agenten vet att jag och styrelsen måste lyssna om det dyker upp något, säger Jan Jönsson.

Räknar du med att han säljs i sommar?

– Jag bedömer det som ett 50/50-läge. Möjligen att agenten bedömer det högre. Vi är medvetna om att både laget och Baffo gjort det bra, då ökar chansen eller risken att han lämnar.

Måste lyssna på bra bud

Just nu finns inga konkreta bud på mittbacken, men det kan ändras snabbt.

Behöver ni sälja honom?

– Klubben är nödd att lyssna på bra bud i den ekonomiska situationen vi är i.