Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Förre U21-landslagsspelaren kan lämna allsvenska klubben

U21-landslagsmeriterade Oliver Silverholt vill ha mer speltid och är beredd att lämna Hammarby för att få det.
Foto: JOEL MARKLUND/BILDBYRÅN

Oliver Silverholt, 22, kan lämna Hammarby.

Den förre U21-landslagsspelaren vill ha mer speltid och enligt Kvällspostens uppgifter finns konkret intresse från en superettanklubb.

– Det är hård konkurrens i Hammarby. Och då är det kanske inte det bästa valet för mig just nu om jag vill få speltid och utvecklas vilket jag behöver, säger Oliver Silverholt. 

Oliver Silverholt värvades från Halmstad till Hammarby för två år sedan under Nanne Bergstrands ledning. Då var tanken att han främst skulle konkurrera som central mittfältare, men skador har gjort att speltiden har blivit allt mindre och oftast varit som ytterback.

Det första året spelade han 15 matcher, varav tio från start, i allsvenskan. I fjol blev det bara en allsvensk match efter en muskelbristning två dagar innan premiären.

– Jag har haft två mycket bra år i Hammarby på det personliga planet. Första året spelade jag en del, men förra året hade jag två skador och när jag kom tillbaka var laget i bra flow och då finns det inte så mycket att göra, säger Silverholt.

Konkret intresse

Nu är den förre Halmstadtalangen på väg bort. Speltiden har varit knapp under nye tränaren Jakob Michelsens första tid och Hammarby har dessutom nyligen förstärkt med Jiloan Hamad vilket ökar mittfältskonkurrensen ytterligare.

Oliver Silverholt är beredd att flytta.

– Ja, jag är i den åldern att jag behöver kontinuitet i A-lagsfotboll. Det känner jag. Om det dyker upp något intressant. Gör det inte det har jag absolut inga problem att vara kvar i Hammarby. Jag trivs enormt bra här.

Ambitionen är dock att hitta en ny klubb som vill ge Oliver Silverholt chansen i hans naturliga position som innermittfältare. Enligt Kvällspostens uppgifter finns också konkret intresse från en superettanklubb.

– Det stämmer.

Är det ett lämpligt steg eller siktar du högre? 

– Ibland måste man ta ett steg bakåt för att ta två framåt som man säger. Det känner jag absolut är ett lämpligt steg.

Tyst från Halmstad

Hur viktigt är det få klart med en flytt snabbt med tanke på att försäsongerna är igång? 

– Ju tidigare desto bättre, men jag tänker inte ta första bästa utan det ska passa mig också med speltid och en klubb som spelar rätt fotboll för mig också.

Oliver Silverholts förra klubb Halmstads BK är nykomlingar i allsvenskan, men därifrån har det varit tyst än så länge.

De letar ju ytterback bland annat. Men det är kanske inte så lockande? 

– Nej, det är väl inget som lockar jättemycket att spela ytterback. Jag känner att jag inte är någon ytterback i grunden. Mina kvaliteter kommer inte fram som ytterback om jag ska vara ärlig.


Läs mer fotboll i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.