Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Förre Redhawkstränaren: "Lindab arena är en mardröm"

Foto: PETTER ARVIDSON
Foto: TOMAS LEPRINCE

Björn Hellkvist har varit tränare i både Rögle BK och Malmö Redhawks.

I dag tränar han danska Rungsted, har fått distans till tiden i SHL – och berättar för Helsingborgs Dagblad om återkomsten till Lindab arena.

– Vissa såg ut som lik. De var verkligen livrädda, säger han.

Det var upplevelsen att komma till Ängelholm som Malmö Redhawks tränare Björn Hellkvist syftar på i intervjun med Helsingborgs Dagblad. Han tränade Malmöklubben under tre säsongen och fick uppleva många heta derbyn med Rögle – som han alltså tidigare tränat.

– När jag jobbade i Rögle tänkte jag inte så mycket på hur svårt det är att spela i Lindab arena. Det är en mardröm, säger han.

"Borde gå att utnyttja mer"

Det är framför allt genomgångarna inför match som han syftar på.

– Det är 22 individer som sitter där och vissa märktes det inte på, men vissa såg ut som lik innan. De var verkligen livrädda. Det är inte bara Malmö som tycker det, Lindab arena är en väldigt jobbig arena att spela i. Det är grym atmosfär där och domarna dras ofta med. Jag kan tycka att det borde gå att utnyttja mycket mer. Rögle har verkligen en fördel här.