Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Förre MFF-stjärnan kan säljas – för 90 miljoner

Vidar Örn Kjartansson.
Foto: PETTER ARVIDSON

I somras sålde Malmö FF sin skyttekung Vidar Örn Kjartansson till Maccabi Tel Aviv.

Nu kan han vara på väg att lämna Israel och MFF kan tjäna upp till 10 miljoner om affären blir av.

Enligt den isländska sajten visir.is vill ryska Zenit köpa anfallaren för omkring 90 miljoner kronor.

Vidar Örn Kjartansson svepte in i Malmö, gjorde succé i MFF och flyttade vidare.

Efter ett halvår i klubben hade anfallaren spelat 20 allsvenska matcher och gjort 14 mål. Då klev Maccabi Tel Aviv in och köpte honom för omkring 40 miljoner kronor.

Ett halvår, 21 matcher och 15 mål senare kan han nu vara på väg att flytta igen.

Den isländska sajten visir.is skriver att ryska Zenit vill värva Kjartansson och att övergångssumman kan komma att landa på omkring 90 miljoner kronor.

Något som är högintressant för Malmö FF då klubben i kontraktet vid försäljningen till Maccabi Tel Aviv förhandlade in en vidareförsäljningsklausul där MFF är berättigade till en viss procent av den del av försäljningssumman som överstiger de 40 miljoner som MFF sålde Kjartansson för.

Enligt initierade källor till Kvällsposten har MFF en tvåsiffrig vidareförsäljningsprocent på Kjartansson vilket innebär att klubben får minst fem miljoner om den isländske anfallaren säljs för motsvarande 90 miljoner kronor.

MFF har vid tidigare affärer förhandlat in vidareförsäljningsprocent ända upp till 20 procent och skulle man ha lyckats med det vid Kjartansson-försäljningen kan Malmö FF dra in hela 10 miljoner kronor. 

Eftersom det ryska transferfönstret stängt skulle en övergång bli möjlig först till sommaren.

Malmö FF gick ungefär 30 miljoner kronor plus på sex månader från att man värvade Kjartansson till att man sålde honom 2016. 


Läs mer om Malmö FF i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.