Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Förre MFF-spelaren hyllas i Danmark

Förre MFF-spelare Simon Kroon hyllas i Danska Sönderjyske.
Foto: Petter Arvidson
Den danske tränaren Jakob Michelsen anser att Kroon är mogen för OS.
Foto: Tomas Leprince

Knapert med speltid i Malmö FF.

Men i danska ligatvåan Sönderjyske har Simon Kroon gjort succé och 22-åringen hyllas nu av lagets tränare.

– Det är en spelare med enorm potential och han bör vara en man för den svenska OS-truppen, säger tränaren Jakob Michelsen till danska Bold.

Yttermittfältaren Simon Kroon fick lite speltid i Malmö FF och valde i vintras att flytta till danska Sönderjyske i stället.

Där har karriären tagit ny fart.

Sönderjyske ligger tvåa i den danska ligan och Simon Kroon hyllas nu rejält efter sina senaste insatser.

– Simons utveckling har varit explosionsartad. Jag hade inte trott att Simon skulle spela på den här nivån redan för han hade inte spelat så mycket det sista halvåret innan han kom till oss. Men han har en odiskutabel talang och i de sista matcherna har han varit en maktfaktor för oss med avgörande assist och mål, säger tränaren Jakob Michelsen till Bold.dk.

"Ett namn för OS"

En stor anledning till att Simon Kroon har gjort det så bra i Danmark ska vara att han är i mycket bättre fysisk form än när han först värvades.

Simon Kroon har tidigare gjort sex U21-landskamper. Men efter succén på slutet anser Jakob Michelsen att den förre MFF-spelaren borde vara ett namn för den svenska OS-truppen.

– Han har vuxit med uppgiften. Han är en spelare med enorm potential och han bör vara en man för den svenska OS-truppen.

"Har gjort vad jag kan"

Simon Kroon sa till Bold efter fredagens match mot Odense, där han gjorde både mål och assist, att han hoppas på OS-spel.

– Jag hoppas att jag kan komma med. Jag tycker att jag har gjort vad jag kan för det. Den här flytten har varit riktigt bra för min karriär.