Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Förre MFF-backen förlänger: ”Mitt andra hem”

Förre Malmö FF-backen Miiko Albornoz förlänger sitt kontrakt med Hannover 96, som är klart för Bundesliga.
Foto: LUIS HIDALGO
Miiko Albornoz i aktion för Hannover 96.
Foto: CATHRIN MÃ?LLER

Förre Malmö FF-backen Miiko Albornoz följer med Hannover 96 till Bundesliga.

Den chilenske landslagsbacken har skrivit på ett nytt treårskontrakt med klubben.

– Här är mitt andra hem, säger Miiko Albornoz till Hannovers hemsida.

Hannover 96 slutade tvåa i 2.Bundesliga den gångna säsongen och säkrade därmed en plats i Bundesliga till nästa säsong med en poäng före Eintracht Braunschweig.

Enligt den tyska tidningen Bild så firade spelarna avancemanget så hårt (med segercigarrer) att brandkåren kallades till omklädningsrummet.

Ett av de första dragen som klubben gör efter avancemanget är att skriva ett nytt treårskontrakt med den förre Malmö FF-backen Miiko Albornoz, vars kontrakt skulle gått ut i sommar.

– Jag har aldrig gjort någon hemlighet av det faktum att jag trivs väldigt bra i Hannover 96 och i staden. Det här är mitt andra hem, säger Miiko Albornoz till Hannovers hemsida.

– Klubbens sportsliga riktning är viktig och det är även sammanhållningen i vårt lag. Det är bara roligt att gå ut med killarna på planen.

https://twitter.com/Hannover96/status/867329296007868418

78 matcher

Miiko Albornoz har gjort 78 seriematcher för Hannover sedan flytten från Malmö FF 2014. Den här säsongen har han spelat 27 matcher i ligaspelet. 

Hannovers tränare Horst Heldt är nöjd att det nu blir fler år och matcher.

– Miiko är en viktig del av vårt lag. Vi är övertygade om hans kvaliteter så att förlänga kontraktet är en logisk konsekvens, säger Horst Heldt.