Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Förre Drottprofilen blir nu tränare i Varberg

Hans Karlsson Foto: Christer Järeslätt

Förre Drottprofilen Hans Karlsson blir spelande assisterande tränare i Varberg – efter att ha nobbat Ystad, Helsingborg och Hammarby.

På sikt hoppas han nå hela vägen till tränarbänken i Elitserien.

– Jag tror att jag hade kunnat bidra i Drott också, men nu ska jag ge allt i Varberg, säger Hasse Karlsson till Kvällsposten.

Hans Karlsson

Ålder: 33

Position: Mittsexa

Meriter: Två SM-guld med Drott (2001/02 och 2012/13). 2 A-landskamper.

Senaste klubb: Drott

Övriga klubbar: Växjö HF, Skjern, Danmark, Team Helsinge, Danmark, Ystads IF.

Aktuell: Klar som spelande assisterande tränare i Varberg, som kvalade sig kvar i allsvenskan. Nobbade bud från Ystads IF, OV Helsingborg och Hammarby.

När Drott rensade i truppen efter en tung säsong i våras fick inte veteranen Hans Karlsson förnyat kontrakt.

Nu är han i stället klar för Varberg i allsvenskan. Som spelande assisterande tränare, med fokus på den individuella utvecklingen.

– Jag är väldigt glad att de gjort det möjligt för mig att fortsätta spela på näst högsta nivån i Sverige och börja på ledarbiten. Det känns väldigt spännande, säger Hans Karlsson.

Är du besviken på Drott att det inte blev någon fortsättning?

– Ja, det är jag. Samtidigt är jag inte bitter på något sätt för de har nästan gett mig min karriär och två SM-guld också. Men i det läget när många rutinerade försvann från klubben kände jag att jag kunde tillföra mycket. Men de såg annorlunda på saken, säger 33-åringen.

Fått råd av Mattsson

Viljan att testa tränaryrket kom när Hans Karlsson var skadad för tre år sedan och klev in som tränare för Drotts J-lag. Han har även haft ledarroller på planen i många av sina lag.

– Folk tar till sig vad jag säger, jag kan utveckla människor. Men det är en lång resa framöver. Det är inte alla som blir bra ledare för att de var bra spelare. Jag har mycket att lära.

Därför blev det också mycket handbollssnack när kompisen Kalle Mattsson, årets tränare i svensk handboll förra året, hälsade på i sommar.

– Vi är goda vänner. Jag kommer säkert ringa andra också. Men först och främst ska jag anpassa mig till hur Varberg vill ha det. Och "Perka" (Per-Erik Pettersson, Varbergs tränare) gjorde det bra i fjol redan.

Målet: Bli elitserietränare

Närmast tänker Hans Karlsson gå steg 1 och 2 i tränarutbildningen. På sikt hoppas han återvända till elitserien – som tränare.

– Absolut, det vore jättekul, men jag får ta en sak i sänder och se vad rollen innebär. Jag tror att jag kan bidra mycket på planen också.

Varberg har även gjort klart med Alingsås andremålvakt Alexander Johnsson. Och man ska möta IFK Kristianstad i en träningsmatch i början på augusti.

– Det är lika bra att gå ut hårt, säger Hans Karlsson med ett skratt.

Annons:

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!