Foto: JOHAN LÖF / BILDBYRÅN
 Foto: JOHAN LÖF / BILDBYRÅN

Förre Dif-spelaren klar för SHL-klubb

Publicerad

SHL-lagen fortsätter att rusta inför säsongen.

Nu är Ludwig Blomstrand klar för en återkomst i Sveriges högsta liga.

24-åringen har skrivit på för Karlskrona.

– Jag tror att han kan ta nästa steg hos oss, säger sportchef Patric Larsson till klubbens hemsida. 

Först blev Filip Ahl klar för Örebro, sen skrev Bill Sweatt på för HV 71.

Och sillymåndagen rullar vidare.

För nu meddelar Karlskrona på sin officiella hemsida att man har gjort klart med Almtunas poängspelare Ludwig Blomstrand. 

– Ludwig är en kille som jobbar hårt och vill framåt. Han är i en bra ålder, har bra skott och han passar bra in i laget. Jag tror att han kan ta nästa steg hos oss, säger klubbens sportchef Patric Larsson.

Flera säsonger i USA

Blomstrand har Almtuna som moderklubb, men representerade Djurgården under flera säsonger och spelade också i SHL för klubben säsongen 2011/2012. Sen dess har 24-åringen hunnit med ett par säsonger i Nordamerika, där han bland annat representerat Chicago Wolves, Utica Comets och Kalamazoo Wings.

Inför förra säsongen bestämde han sig dock för att flytta hem till Sverige och Uppsala.

Och under den hockeyallsvenska säsongen blev det 28 poäng (22 mål och sex assist) på 43 matcher för den 24-årige forwarden.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag