David Löfquist kan ha fått Kina-kontraktet efter ett Instagram-inlägg.David Löfquist kan ha fått Kina-kontraktet efter ett Instagram-inlägg.
David Löfquist kan ha fått Kina-kontraktet efter ett Instagram-inlägg.
David Löfquist i Mjällbytröjan. Foto: Krister Andersson / BILDBYRÅNDavid Löfquist i Mjällbytröjan. Foto: Krister Andersson / BILDBYRÅN

David Löfquist i Mjällbytröjan.

 Foto: Krister Andersson / BILDBYRÅN

Förre allsvenska stjärnans jobb i Kina

Publicerad

Förre Parmaproffset och Mjällbyspelaren David Löfquist har fått nytt jobb.

Yttern flyttar till Kina, meddelar han via sina Instagram- och Facebookkonton.

Kanske är det så att Instagram-inlägget Kvällsposten skrev om i november äntligen gett utdelning.

– Det är så klart lite ironi i det hela, sa han då.

Efter en tung tid och degradering med Mjällby har David Löfquist fått nytt jobb. Efter att mittfältaren, som i fjol spelade för Mjällby, provtränat och misslyckats med att förhandla till sig ett kontrakt med Varberg bär det nu ut av till Asien.

På sociala medier uppger nu Löfquist att han är klar för den nya kinesiska klubben Qingdao Red Lions. Löfquist kommer därmed att spela i samma liga som förre klubbkamraten Erton Fejzullahu.

Expert på sociala medier

Efter att han på nytt presenterat nyheter framstår Löfquist allt mer som en expert på sociala medier. Och kanske kan det vara så att det var ett inlägg på Instagram som gav honom jobbet.

– Det är så klart lite ironi i det hela, samtidigt så vaknade jag i morse och kom på att om några dagar så är jag arbetslös. Jag har ett utgående kontrakt, sa Löfquist efter att han och Mjällby i höstas degraderats från superettan.

– Jag stänger inga dörrar, men känner väl själv att jag har lite högre ambitioner än att spela i division 1. Det har varit två tuffa år för klubben, men samtidigt så har jag fått spela två säsonger med många matcher och känner att jag börjar närma mig min potential igen.

Det blev Kina.

Följ Kvällsposten på Facebook och Twitter – där kan du diskutera och kommentera alla våra artiklar!​

Martin Hardenberger
Martin Hardenberger

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag