Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Förlängde med Mjällby - och målskytt i finalen

Foto: Ulf Ryd

Först förlängde Robin Cederberg sitt kontrakt.

Sedan gjorde backen det första målet när Mjällby tog hem träningsturneringen Komia tournament i Finland.

– Han har ett jättestort Mjällbyhjärta, säger Mjällbytränaren Anders Torstensson till Kvällsposten.

Mjällby AIF–SJK 3–0 (1–0)

Mål: 1–0 (15) Robin Cederberg, 2–0 (75) Kristian Haynes, 3–0 (80) Craig Henderson.

Mjällby (4–4–1–1): Mattias Asper – Daniel Ivanovski (Marko Zebic, 80), Jasmin Sudic (Mahmut Özen, 46), Robin Cederberg (Armin Aganovic, 80), Victor Agardius – Haris Radetinac, Daniel Nilsson (Kristian Haynes, 65), Andreas Blomqvist (Jesper Gustavsson, 80), Viktor Nilsson (Anton Dahlström, 65) – Robin Strömberg (Craig Henderson, 60) – Mattias Håkansson (Joel Enarsson, 60).

Analysen

270 minuter utan ett enda insläppt mål i Finland ger förstås råg i ryggen inför fortsättningen. Och så som Mjällby bygger årets lag, på hårt jobb och disciplin, är försvarsspelet nyckeln.

Där har man kommit en bra bit på vägen.

I finalen fungerade även offensiven bättre än tidigare och Mjällby åker hem med en stor buckla och en välbehövlig dos självförtroende.

Den senaste veckan har Mjällby varit i Finland för träningsturneringen Komia tournament.

Efter seger i gruppspelet fick Mjällby spela final mot det finska laget Seinäjoki under lördagen.

MAIF fick en bra start när Robin Cederberg rullade in det första målet efter hörna efter en kvarts spel.

"Jätteviktigt"

Samma Cederberg som precis har förlängt sitt kontrakt med Mjällby för resten av säsongen – efter att tidigare ha provtränat med danska Lyngby i vinter också. Ett besked som välkomnas av tränaren Anders Torstensson.

– Det var jätteviktigt. Med den ekonomi som vi har i klubben hade det känts både konstigt och onödigt att titta efter några andra spelare. Han har ett jättestort Mjällbyhjärta och han har visat att han gärna fortsätter, säger Torstensson.

Han tror inte på fler nyförvärv utifrån som det ser ut i dagsläget.

– Vi kan inte vänta oss att få in några extravaganser utan får jobba med det vi har. Men vi har en slagkraftig trupp.

Tog hem turneringen

I finalen bjöd SJK på bra motstånd, men var klassen sämre än Mjällby, som med två snabba mål på slutet kunde säkra segern. 2–0 gjorde Kristian Haynes och 3–0 Craig Henderson, två spelare som hoppade in i matchen.

– Första fem minuterna var vi inte alls på hugget och de har två jättechanser. Efter det tog vi oss i kragen och kunde ha lett med 4–0 i paus.

Mjällbytränaren Anders Torstensson kan också konstatera att hans lag gick igenom hela turneringen utan att släppa in ett enda mål på tre matcher.

– Vi gör en mycket stabil insats defensivt igen och kryddade med en bättre offensiv än tidigare. Det var definitivt de svar jag ville ha.

Torstensson ser också betydelsen av en segerbuckla i packningen hem.

– Det här betyder väldigt mycket. Alla som sysslar med idrott är vinnarskallar och nu får killarna höja en buckla. Vi åker härifrån med en gigantisk buckla som får stå i klubbstugan till den rasar ihop, säger Anders Torstensson.

Annons:

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!