Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

"För dåligt – hör inte hemma här"

Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN
Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN

Djurgården drog längsta strået när Andreas Engqvist avgjorde mot Rögle till 4-3 i övertid. 

Samtidigt var Rögles nye tränare Cam Abbott rejält besviken på en utvisning som kan ha avgjort matchen.

– Jag är väldigt besviken. Det är för dåligt – det hör inte hemma här, säger Abbott till C More.

De senaste 24 timmarna har varit hektiska för Rögles senaste backförvärv, Ben Youds.

I dag vid 13:00-tiden presenterades han som klar för Rögle BK och då hade backen bara hunnit med att träffa laget en halvtimma.

Så när han klev in i laguppställningen till kvällens match mot Djurgården så var det utan att ens ha tränat ett pass med sitt nya lag.

– Jag flög hit från Växjö i morse och kom hit vid halv ett i dag, åt lunch med laget och tog en powernap på hotellet. Det har varit hektiska 24 timmar kan man minst säga, haha.

Hur har de senaste timmarna varit?

– Hittills har det varit bra och jag tar för givet att det kommer fortsätta vara det för resten av säsongen. Uppenbarligen så har det ju varit mycket som hänt i Rögle den senaste tiden med nya killar på ledande positioner, men det känns som att Rögle är på väg i rätt riktning. 

Hur tufft var tiden i Växjö. Du var skadad, sen var du petad?

– Det var riktigt tufft. Sen när jag var frisk så hade laget en vinnande trend vilket gör det svårare att slå sig in, men nu är jag här i Rögle och det känns super.

Rögles ilska: "Väldigt besviken"

I den tuffa bortamatchen mot topplaget Djurgården kom Rögle att få med sig en poäng efter att ha kvitterat sent - i spel fem mot tre.

Men när slutsignalen för tredje perioden ljöd föll också en utvisning mot Rögle.

På Ben Youds. Och i samma veva som han lämnade utvisningsbåset under förlängningen så kom Djurgårdens avgörande - något som gav upphov till stor ilska från Rögles nya tränare Cam Abbott som drämde igen båsdörren innan han lämnade båset.

Och i C More hade Cam svårt att hålla känslorna i schack.

– Jag är väldigt besviken över det beslutet. Det är inte rättvist. Jag tycker att de (domarna) lät känslorna ta över. Det är för dåligt och hör inte hemma här, säger Abbott till C More.

Och när Ben Youds får kommentera utvisningen så är inte heller han särskilt nöjd med hur domarna agerade där. 

– Det är en tuff utvisning. Jag tror alla såg det också, och även när jag såg utvisningen i efterhand på video så känner jag att den är för tuff. Att ta en sådan utvisning i slutet av en match är… Det är väldigt orättvist, och jag är inte nöjd med den men det är allt jag har att säga om det, säger han.

Djurgården befäster sin tredjeplats i tabellen i och med de två intjänade poängen. Rögle är fortsatt jumbo i SHL.