Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Flickvännens hämnd – stal sex cyklar och 15 lådor vin

Skandalcyklisten Michael Rasmussen berättar i en ny bok om livet efter karriären. Foto: CLAUS BONNERUP / AP POLFOTO
Michael Rasmussen var i överlägsen ledning av Tour de France när han ertappades som dopingfuskare. Han har senare erkänt att han dopat sig under nästan hela sin karrär. Foto: CHRISTOPHE ENA / AP SCANPIX SWEDEN
"Udbrud" kommer ut i butikerna på onsdag 16 maj.

Michael Rasmussen var en hyllad cyklist som var på väg att vinna Tour de France.

Men karriären kraschade rekordsnabbt för dansken – och livet efteråt har inte heller varit någon dans på rosor. 

I en ny bok berättar han nu om hur förhållandet med ex-flickvännen avslutades med en stöld. 

– Jag kände mig avklädd och förödmjukad, skriver han. 

Det var en saga som hela det cykelgalna Danmark älskade. Michael Rasmussen hade mot alla odds tagit sig högst upp i cykeleliten. 

Med sina smala ben (så smala att hans smeknamn var "Kycklingen från Tølløse") hade han vunnit etapp efter etapp i 2007 års upplaga av världens mest prestigefyllda cykellopp Tour de France och med en ledning på tre minuter såg alla honom som en självklar vinnare. 

Erkände att han varit dopad

Då slog bomben ner. Hans eget stall Rabobank sparkade Rasmussen med omedelbar verkan eftersom han hade ljugit om var han hade befunnit sig vid vissa tidpunkter inför tävlingen. Lögnerna gjorde att han hade kunnat undvika tre dopingtester. 

Ett år senare blev han avstängd i två år men det dröjde till 2013 tills han erkände att han varit dopad under större delen av sin karriär.

– Jag har tagit bland annat EPO, tillväxthormoner, testosteron, insulin, kortison och blodtransfusioner, sa han då på en presskonferens.

Michael Rasmussen vann etapp efter etapp i Tour de France och stod på toppen av sin karriär när allt rasade. Foto: SCANPIX SWEDEN

Stökigt förhållande med flickvännen

Nu kommer 43-årige Michael Rasmussen ut med en ny bok om sitt liv efter karriären. Och det har inte varit en dans på rosor hela vägen. 

Ekstrabladet har tagit del av boken och beskriver ett avsnitt där Rasmussen berättar om sitt förra förhållande med en kvinna från Randers. De flyttade ihop under 2014 men förhållandet var präglat av turbulens och bråk. 

När de till slut gjorde slut, skriver Rasmussen, så tog flickvännen med sig sex cyklar, en Bang & Olufsen-tv och 15 lådor med vin. 

”Jag blev rasande”

Enligt flickvännen var det som en sorts pant eftersom bodelningen dem emellan drog ut på tiden, men Michael Rasmussen tyckte det var stöld och gick till polisen. 

”Jag kände mig avklädd och förödmjukad. Det var alldeles för mycket. Jag blev rasande och kände mig samtidigt hjälplös eftersom polisen erkände att de inte kunde göra något åt saken. Så länge hon hade nyckel till lägenheten hade hon rätt till att vara där. Saken var inte ett polisärende", skriver han i boken. 

I stället gick Michael Rasmussen till kronofogden och försökte få tillbaka sina cyklar, sin tv och sina lådor med vin. 

"Kyllingen fraTølløse"

Namn: Michael Rasmussen.

Ålder: 43 år. 

Familj: Flickvän. 

Bor: I ett litet hus i Holbæk på Själland. 

Sysselsättning: Före detta stjärncyklist.

Bästa merit: Har vunnit flera etapper av Tour de France.

Sämsta merit: Åkte fast efter dopingfusk inför Tour de France. 

Aktuell: Släpper boken "Udbrud" onsdagen den 16 maj. 

10 lådor vin saknas fortfarande

Till hans glädje beslutades det att flickvännen skulle lämna tillbaka allting. Och ett par dagar senare kom hennes vänner och lastade av allting hemma hon Michael Rasmussen. Eller inte riktigt allt, det saknades tio lådor vin. De har Rasmussen inga större förhoppningar om att se igen. 

– Nej de försvann så de räknar jag inte med att få tillbaka. Jag tror flaskorna är uppdruckna för längesedan, säger han till Ekstrabladet

Michael Rasmussen har ingen kontakt med sin ex-flickvän.

– Överhuvudtaget inte. Det är en bok som inte ska öppnas igen. 

Michael Rasmusson har sedan uppbrottet flyttat ihop med en ny flickvän i ett litet hus i staden Holbæk på Själland. 

 

Boken "Udbrud" som är skriven i samarbete med Michal Jalving kommer ut i danska butiker onsdagen den 16 maj. 

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!