Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Firade 30-årsdagen med två mål och seger

Erik Josefsson firade 30-årsdagen med två mål i utklassningssegern mot Leksand.
Foto: ULF PALM/TT

Niklas Wikegård sa en gång att det går inte att åka runt på isen och fylla år. 

För Erik Josefsson gick det alldeles utmärkt. 

– Ja, idag gick det hyfsat i alla fall. Det är kul att man någon gång kan få vinna, göra mål och fylla år samtidigt, säger han efter 6–0 borta mot Leksand på 30-årsdagen. 

Växjö svajade något i inledningen av matchen. Men tack vare tre snabba mål kopplade laget ändå ett grepp. 

– I den första kommer vi ganska lindrigt undan. Vi släpper till några lägen så Jocke (Eriksson) får göra några bra räddningar. Efter det tycker jag vi kontrollerar matchen fullständigt och släpper inte till någonting, säger Erik Josefsson. 

Växjö går från klarhet till klarhet och har nu 15 segrar på de 16 senaste matcherna. 

– Strax innan jul kände vi att det kuggade i och började klaffa spelmässigt, sett till helheten och att alla femmor fungerar, så det känns riktigt bra nu. Så bra att laget börjat drömma om att upprepa 2015 års succé och ta lagets andra SM-guld. 

– Jag tycker att vi har laget för det. Behåller vi bara den stabiliteten vi har i vårt spel nu och slipar till vissa detaljer, så är vi absolut en av kandidaterna, säger Josefsson. 

Hänger på trots melodifestivalfebern 

Han lyckades lämna isen som tvåmålsskytt. Först rakade han in en retur efter skott från Philip Holm, målet betydde 4–0 och raderade det sista lilla hopp Leksand hade om ett mirakel. Sedan styrde han läckert in ett skott från Liam Reddox till 5–0, och de tillresta supportrarna ropade Grattis Josef och sjöng Ja må han leva. 

– Det är alltid kul, även om det är melodifestivalfeber hemma så åker de med en buss hit, det säger ganska mycket om deras engagemang. De är med oss nästan överallt. Det är extra kul att de kommer ihåg att man fyller år, säger Erik Josefsson. 

Önskar sig sovmorgon och lagad frukost 

Förutom glädje över målen och segern var det hemlängtan som styrde hans känsloliv. Växjö flög nämligen direkt till Dalarna efter torsdagsmatchen i Skellefteå. 

– Alternativet hade varit att flyga hem och åka buss dagen efter så vi slapp en bussresa och det är jag tacksam för. Man får spendera en fredagkväll med grabbarna så det var rätt bra ändå. Men nu är det lördag kväll, nu vill man bara sätta sig på flyget hem och spendera tid med familjen. 

Vad önskar du dig av din sambo när du kommer hem? 

– Sovmorgon och lagad frukost imorgon, och sedan bara spendera dagen med henne. 


Ronnie Carlsson