Foto: OLA WESTERBERG / BILDBYRÅNFoto: OLA WESTERBERG / BILDBYRÅN
 Foto: OLA WESTERBERG / BILDBYRÅN
Foto: OLA WESTERBERG / BILDBYRÅNFoto: OLA WESTERBERG / BILDBYRÅN
 Foto: OLA WESTERBERG / BILDBYRÅN

Fiaskot: Krossades – av lag från Wales

Publicerad

Växjö Lakers hade chansen att säkra gruppsegern i CHL.

Då blev laget utspelat av ett lag från... Wales.

Cardiff Devils vann med klara 5-1 – deras första trepoängare i CHL någonsin.

– Sensationen är ett faktum, säger kommentatorn Matts Egeholm i SVT.

 

Växjö Lakers hade inte förlorat en enda match i CHL.

Sen åkte de till Wales.

Smålänningarna hade chansen att säkra gruppsegern, men åkte på en chockartad förlust borta mot Cardiff Devils – som krossade SHL-laget med klara 5-1 i Ice Arena.

– Sensationen är ett faktum och det är en mycket blek insats av Växjö och det blir nog ingen rolig resa hem för smålänningarna, säger kommentatorn Matts Egeholm i SVT:s sändning.

Spelande tränaren: "Vi vann!"

Cardiff Devils spelande tränare (!) Andrew Lord kunde inte låta bli att skratta när han intervjuades efter skrällsegern.

– Vi vann! Det kändes stabilt och jag är så stolt över spelarna. Vi utnyttjade våra chanser och vann, säger han i sändningen.

Växjös tränare Sam Hallam var, av förklarliga skäl, besviken efter storförlusten i Wales.

Vi visste vad vi hade för position i gruppen och vi kom hit med ett lag som vi hoppades skulle kunna matcha deras. Jag hade hoppats på fler mål från vår sida, säger Sam Hallam och fortsätter:

– Det här var överlag en svag insats av oss.

 

Växjö toppar fortfarande grupp 5, men måste vinna hemma mot just Cardiff i den sista gruppspelsmatchen för att säkra gruppsegern.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag