Andreas Harnesk blev tränare i Iksu 2014. Då som assisterande. Foto: Youtube.Andreas Harnesk blev tränare i Iksu 2014. Då som assisterande. Foto: Youtube.
Andreas Harnesk blev tränare i Iksu 2014. Då som assisterande. Foto: Youtube.
FC Helsingborgs storstjärna Linus Nordgren (mitten) kan få Andreas Harnesk som tränare nästa säsong. Foto: Mathilda AhlbergFC Helsingborgs storstjärna Linus Nordgren (mitten) kan få Andreas Harnesk som tränare nästa säsong. Foto: Mathilda Ahlberg
FC Helsingborgs storstjärna Linus Nordgren (mitten) kan få Andreas Harnesk som tränare nästa säsong. Foto: Mathilda Ahlberg
Magnus Anderberg lämnar tränarjobbet i FC Helsingborg efter att tagit över i december 2013. Foto: Mathilda AhlbergMagnus Anderberg lämnar tränarjobbet i FC Helsingborg efter att tagit över i december 2013. Foto: Mathilda Ahlberg
Magnus Anderberg lämnar tränarjobbet i FC Helsingborg efter att tagit över i december 2013. Foto: Mathilda Ahlberg

FCH jagar Andreas Harnesk som tränare

Publicerad

FC Helsingborg söker Magnus Anderbergs efterträdare.

Nu kan Kvällsposten avslöja att Iksus succétränare Andreas Harnesk finns högt upp på önskelistan - och han har redan blivit kontaktad.

- Skulle jag lämna Iksu är det en stor chans att jag fortsätter på herrsidan, säger Harnesk.

- Det finns många namn på vår lista, säger FCH:s general manager Kent Göransson.

213 mål på 24 matcher.

Redan med två matcher kvar av superligan i innebandy har Iksu slagit målrekordet på damsidan.

- Vi har lagt extremt mycket fokus på offensiven och vill göra mycket mål. Vi har inte pratat om defensiven alls på hela säsongen egentligen. Så det känns bra att slå rekordet, även om det bara är en bonus, säger Andreas Harnesk.

Harnesk avser att stanna i Iksu

Blott 30 år gammal har han fått massor av beröm för att han återigen gjort fyrfaldiga SM-vinnarna Iksu till ett lag som kan slåss om SM-guldet. De är blott två poäng bakom serieledarna Pixbo.

- Det är kul att folk gillar det man gör, säger han.

Och det har gjort Andreas Harnesk het på marknaden inför nästa säsong.

- Ja, det verkar som det. Men jag är väldigt fokuserad på den här säsongen med Iksu och det vi håller på med här.

Kommer du köra vidare med Iksu nästa säsong?

- Vi håller på att prata om det, men det är ett senare problem. Eller rättare sagt en senare möjlighet. Jag avser att stanna.

FC Helsingborgs herrlag letar ny tränare sedan Magnus Anderberg - som förde FCH till klubbens första SM-medalj i fjol - aviserat att lämnar laget efter säsongen.

"Jag vill göra en klubb till en stormakt"

Enligt uppgifter till Kvällsposten är Andreas Harnesk ett mycket intressant namn för FC Helsingborg till nästa säsong.

- Var har du hört det? Det har jag ingen kommentar till. Om Helsingborg vill säga något om det får de göra det, säger Andreas Harnesk.

Skulle du vilja träna ett herrlag?

- Skulle jag lämna Iksu är det en stor chans att jag fortsätter på herrsidan.

Varför? Saknas det utmaningar på damsidan?

- Nej. Det finns proffsiga damklubbar också. Men Iksu är en exceptionell klubb. Ska jag vara i en klubb skulle jag älska att göra den till en stormakt. Jag tror det kan bli så med Iksu.

Skulle din offensiva innebandy funka på herrsidan?

- Ja, det är jag övertygad om. 80 procent av målen vi gjort i Iksu den här säsongen har vi gjort på egna saker. Det är väldigt sällan vi gör mål på motståndarnas bolltapp.

"Det är alltid något hamburgerhak som vill ha folk"

FC Helsingborgs general manager Kent Göransson:

- Vi håller på med tränarprocessen. Inget är klart, inte på långa vägar. Det finns många namn på vår lista och ett kan vara Harnesk. Det är en intressant tränare som gjort det bra i Iksu, men vi har inte träffats.

Kent Göransson har själv inte bestämt sig om sin egen framtid i klubben. Det är inte klart att det blir en fortsättning för den tidigare förbundskaptenen, men han är inte rädd för att bli arbetslös.

- Vi får se vad det blir. Det är alltid något hamburgerhak som vill ha folk, säger Kent Göransson och skrattar.

Det är sedan tidigare klart att FCH:s finländske stjärnback Juha Kivilehto blir spelare och sportchef nästa säsong.

FC Helsingborg ligger på sjunde plats i superligatabellen. Men det ska mycket till för att skåningarna ska missa slutspel då de möter jumbon Gävle i sista omgången.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag