Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

FC Rosengård jagar kroatiska: "Kreativ"

Foto: Henrik Isaksson/Ibl / /IBL

FC Rosengård jagar en ersättare till Sara Björk Gunnarsdottír.

Det kan bli kroatiskan Iva Landeka som testar med mästarklubben den här veckan.

– Jag är en typisk kreativ spelare, säger 26-åringen till Sydsvenskan.

Jakten efter en mittfältsersättare till isländskan Sara Björk Gunnarsdottír är i full gång.

Rosengård hade hoppats på Caroline Seger, men Frankrikeproffset ser ut att hamna i Lyon när hon nu lämnar Paris SG.

Under onsdagen spelade FC Rosengård en internmatch och då fanns såväl Caroline Seger, som håller igång inför OS, och den 26-åriga kroatiskan Iva Landeka med på planen.

Landeka. som ska testa med klubben hela veckan, har gjort 53 landskamper för Kroatien och kommer senast från tyska Jena.

– Jag är en typiskt kreativ spelare. Jag vill hålla bollen, spela den längs marken. Rosengård är ett mycket bra lag, med väldigt vänliga och artiga spelare. Det viktigaste är förstås att laget håller väldigt hög kvalitet och jag har hört att svenska ligan är bra också, säger Iva Landeka till Sydsvenskan.

Pratar med flera klubbar

Mittfältarens kontrakt går ut i juni och hon skulle därmed kunna flytta gratis till Rosengård.

Men det finns fler klubbar med i bilden och Rosengård med sportchefen Therese Sjögran i spetsen har inte heller bestämt sig för vad man vill göra.

– Mitt kontrakt går ut i slutet på juni, så jag har lite tid på mig att fatta ett beslut. Jag har snack med några klubbar, säger Iva Landeka.

Segers "löfte"

Caroline Seger säger till Sydsvenskan att hon räknar med att fortsätta spela utomlands i två år till. Därefter vill hon hem till Malmö och Rosengård.

FC Rosengårds trupp

Hanna Lundell, Rebecka Holm, Andrea Thorisson, Edina Filekovic, Linnea Svensson, Zecira Musovic, Amanda Ilestedt, Emma Berglund, Alexandra Riley, Anita Asante, Sara Björk Gunnarsdóttir, Iina Salmi, Nataša Andonova, Marta Viera da Silva, Lina Nilsson, Gaëlle Enganamouit, Lieke Martens, Hanna Persson, Ebba Wieder, Emma Pennsäter, Sofie Junge Pedersen, Ella Masar, Erin Mcleod, Sofia Lundgren, Nina Frausing, Katrin Schmidt.