Allan Kuhn. Foto: Daniel Stiller
Allan Kuhn. Foto: Daniel Stiller

Familjen pressade Kuhn att ta MFF-jobbet

Publicerad

Frun och döttrarna gav Allan Kuhn det han behövde för att bli huvudtränare efter en karriär som den främste assisterande i Danmark.

– Om jag ska vara hundra procent ärlig så är det dem som har tryckt på mig mest, berättar MFF:s tränare för Ekstrabladet.

I kväll leder Allan Kuhn sitt nya lag för tredje gången. 1-0 i den första och 0-1 i den andra. Nästa danska motstånd heter FC Midtjylland, klubben Allan Kuhn tränade mellan 2009-2011.

För Ekstrabladet berättar Allan Kuhn om tiden innan MFF, hur han behövde en spark i ändan, någon som kunde hjälpa honom att inse att han ville och kunde bli huvudtränare för en storklubb. Det fick han från familjen - frun Pernille och döttrarna Julie, Josephine och Victoria.

– Om jag ska vara hundra procent ärlig så är det de som har pressat mig mest. De sa att "nu ska du inte vara assisterande tränare längre, du får du se till att göra någonting av allt det du kan", berättar MFF-tränaren för Ekstrabladet.

Gav lugn och auktoritet

Uppbackningen från familjen var det som fick Allan Kuhn att gå in i förhandlingarna med MFF med ett lugn och en stor auktoritet.

Språkets makt

Nyförvärven Vidar Örn Kjartansson och Anders Christiansen förväntas starta när MFF möter Midtjylland.

Förutom att prata danska med mittfältaren talar Allan Kuhn, född på Bornholm, svenska på ett klart och tydligt sätt.

– Jag märker att det har respekt för att jag talar deras språk. Det ger auktoritet när jag kan ta det första snacket på svenska.

De tre K:na

Allan Kuhn har bara haft hand om sitt lag i ett par veckor och försöker allt jämt sätta grunderna i det nya MFF, som Oscar Lewicki pratade om i gårdagens Studio Dubai. De tre K:na ska ge honom framgång i Malmö - kärlek, krav och konsekvens.

– Jag är glad och naturlig med mina spelare, men de vet om att det är jag som är bossen. Konsekvens kommer alltid vara det svåraste av de tre men det är det du ansvarar för när du har ansvaret. Genom att vara ärlig och tydlig.

MFF möter FC Midtjylland klockan 17 svensk tid. Följ liverapporteringen på kvp.se.

Johan Åkesson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag