Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Eric Himelfarb: "Ett par jag vill trycka till"

Foto: Simon Hastegård

Eric Himelfarb fick sparken av Leksand två gånger om under säsongen.

Nu erkänner kanadensaren att han vill hämnas på sin forna klubb.

– Jag skulle ljuga om jag sa att det inte fanns ett par personer jag skulle vilja trycka till, säger Himelfarb till Viasat.

Efter den miserabla säsongstarten rensade Leksands dåvarande sportchef rejält i spelartruppen. Mattias Ritola togs in i mitten av oktober och då fick Eric Himelfarb sparken.

Men två veckor senare fick han chansen igen. Han och Salo rensade luften och Himelfarb återvände till Leksand - bara för att få sparken på nytt.

– Det var första gången någonsin jag fick sparken, och då fick jag sparken två gånger, säger Himelfarb till Viasat.

Har något att bevisa

När han fått lämna LIF för andra gången vände han ner till Malmö för spel med Redhawks och när det blev dags för direktkvalspel så ställdes han mot sin forna klubb.

På fredagskvällen avgörs match fem i matchserien som just nu står 2-2.

Himelfarb vill inget hellre än att hämnas på Leksand genom att skicka ner dem till hockeyallsvenskan.

– När du får sparken så har du alltid något att bevisa, att de gjorde ett misstag eller så. Så det är skönt att kunna åka dit och producera. Sen var det många som var schysta mot mig. Fansen var jättebra, likaså många lagkamrater. Men jag skulle ljuga om jag sa att det inte fanns ett par personer jag skulle vilja trycka till.

"De vet hur man förlorar"

32-åringen är säker på att han kommer att hjälpa Malmö till SHL.

Självförtroendet grundar sig tron på det egna laget och Leksands urusla form i slutet på grundserien.

– De förlorade 14 matcher i rad, så de vet hur man förlorar. Men vet de hur man vinner? Vi tror inte det. Förlorar man så många i rad så kommer det påverka dem. Jag var där när vi förlorade sju matcher i rad och det var tufft. Det är något vi har pratat mycket om. De kommer att hitta ett sätt att göra något fel och vi kommer att vinna serien, det tror jag verkligen.

Se hela intervjun med Eric Himelfarb klockan 18.30 i kväll i TV10, Viasat Hockey och Viaplay.