Foto: Peter HolgerssonFoto: Peter Holgersson
 Foto: Peter Holgersson
Foto: Carl SandinFoto: Carl Sandin
 Foto: Carl Sandin

Erbjuder Cibicki för att få loss ÖSK-Kamara

Publicerad

AVSLÖJAR. Malmö FF gör ett nytt försök att värva Alhassan Kamara från Örebro.

Enligt uppgifter till Kvällsposten vill nu MFF inkludera Pawel Cibicki i övergången för att slutföra affären med ÖSK.

Förhandlingar mellan klubbarna pågår fortfarande.

Samtidigt jagas Cibicki av lag i Polen.

- Örebro kan vara ett alternativ. Men om Pawel ska lämna MFF ska det vara för en klubb där han får spela. Så är det bara, säger hans agent Nima Modyr.

Malmö FF är på jakt efter två anfallare att förstärka truppen med. Islänningen Vidar Kjartanssoni Jiangsu Sainty i Kina är en av spelarna klubben budar på. Dessutom vill MFF ha ÖSK:s anfallare Alhassan "Crespo" Kamara. Något som Fotbollskanalen.se var först med att berätta.

Sajten har också avslöjat att ÖSK bara äger en femtedel av "Crespo" då externa investerar äger resterande delen av spelaren. Det gör en affär ännu mer komplicerad.

Förhandlingar har pågått ett tag men klubbarna har ännu inte lyckats komma överens.

MFF har tidigare erbjudit omkring fem miljoner kronor, enligt Kvällpostens uppgifter.

Något som ÖSK sagt nej till.

Klubben vill ha omkring åtta miljoner för att det ska bli en affär med MFF. Örebro hoppas samtidigt att fler klubbar ska komma med i budgivningen där engelska Hull tidigare varit intresserade.

Polska klubbar jagar Cibicki

Kamara är nu helt skadefri och har tränat med ÖSK under en längre tid. Anfallare fick hela förra säsongen förstörd av skador.

Samtidigt har nu Malmö FF höjt sitt bud på "Crespo" och vill inkludera Pawel Cibicki i en eventuell affär.

Förhandlingar pågår fortfarande mellan klubbarna men Cibicki själv har inte tagit något definitivt beslut angående sin framtid

Just nu är 22-åringen frysboxen hos Malmö FF och förväntas att lämna klubben. Wisla Krakow och ett par lag till från Polen är också intresserade.

- Vi får se vad som händer med Pawel. Det vi gör nu är att titta på en lösning som är bäst för honom. Vi är öppen för det mesta, säger hans agent Nima Modyr.

Hur ser du på Örebro SK?

- Som sagt, vi håller alla dörrar öppna. Allt handlar om att det ska bli så bra som möjligt för Pawel. Om han ska lämna Malmö FF ska han spela. Så är det bara.

- Det finns ett par andra alternativ. Bland annat Jönköping Södra och ett par alternativ i Polen.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag