Flera engelska storklubbar är på jakt efter Pontus Jansson. Foto: MATT WEST/BPI/REX/SHUTTERSTOCKFlera engelska storklubbar är på jakt efter Pontus Jansson. Foto: MATT WEST/BPI/REX/SHUTTERSTOCK
Flera engelska storklubbar är på jakt efter Pontus Jansson. Foto: MATT WEST/BPI/REX/SHUTTERSTOCK
Southampton vill ha Pontus Jansson som ersättare till Virgil van Dijk. Foto: MERCURY PRESS/REX/SHUTTERSTOCKSouthampton vill ha Pontus Jansson som ersättare till Virgil van Dijk. Foto: MERCURY PRESS/REX/SHUTTERSTOCK
Southampton vill ha Pontus Jansson som ersättare till Virgil van Dijk. Foto: MERCURY PRESS/REX/SHUTTERSTOCK

Engelska storklubbar jagar Pontus Jansson

Publicerad

Southamptons klubbledning uppges vara beredd att köpa loss Pontus Jansson för över 100 miljoner kronor.

Enligt uppgifter till Kvällsposten finns det däremot tre klubbar som ligger närmare till hands: Tottenham, Liverpool och Chelsea.

– Jag kan inte kommentera specifika klubbar med det är klart att Pontus säsong har gjort att intresset hela tiden ökar, säger agenten Martin Dahlin.

Efter flytten från Torino till Leeds har Pontus Janssons karriär tagit ny fart. Bänknötandet i Italien är utbytt mot hyllningar från så väl supportrar som experter i England. Han har bland annat tagits ut i säsongens elva i Championship av Sky Sports. 

Landslagsmittbacken siktar på att föra upp Leeds till Premier League – men även om han misslyckas har han stor chans att klättra i seriesystemet.

Så väl Daily Star som The Sun och Sky Sports rapporterar att Southampton vill värva Jansson för att ersätta holländaren Virgil van Dijk som troligtvis är på väg att lämna laget.

Klubben uppges vara beredd att lägga 10 miljoner pund, vilket motsvarar omkring 128 miljoner kronor.

Siktar på spel i Premier League

Janssons agent Martin Dahlin medger att det kan bli en flytt för Jansson när transferfönstret öppnar.

– Han har siktet inställt på att spela i Premier League nästa säsong, så mycket kan jag säga. Men just nu fokuserar han enbart på Leeds, säger Dahlin.

Enligt uppgifter till Kvällsposten utesluter Jansson inte en flytt till Southampton – men det finns alternativ som är betydligt hetare. Liverpool, Chelsea och Tottenham ska ha anmält intresse.

– Som sagt, intresset är stort men du kommer inte få mig att gå in på specifika klubbar, säger Martin Dahlin.

Prislappen på 10 miljoner pund, är den rimlig?

– Jadu, vad ska jag svara på det? Det är främst en fråga för klubbarna men generellt kan man väl säga att övergångssummorna i England ofta är höga.

Johan Dolck Wall
Johan Dolck Wall

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag