Engelska storklubbar jagar Pontus Jansson

Flera engelska storklubbar är på jakt efter Pontus Jansson.
Foto: MATT WEST/BPI/REX/SHUTTERSTOCK
Southampton vill ha Pontus Jansson som ersättare till Virgil van Dijk.
Foto: MERCURY PRESS/REX/SHUTTERSTOCK

Southamptons klubbledning uppges vara beredd att köpa loss Pontus Jansson för över 100 miljoner kronor.

Enligt uppgifter till Kvällsposten finns det däremot tre klubbar som ligger närmare till hands: Tottenham, Liverpool och Chelsea.

– Jag kan inte kommentera specifika klubbar med det är klart att Pontus säsong har gjort att intresset hela tiden ökar, säger agenten Martin Dahlin.

Efter flytten från Torino till Leeds har Pontus Janssons karriär tagit ny fart. Bänknötandet i Italien är utbytt mot hyllningar från så väl supportrar som experter i England. Han har bland annat tagits ut i säsongens elva i Championship av Sky Sports. 

Landslagsmittbacken siktar på att föra upp Leeds till Premier League – men även om han misslyckas har han stor chans att klättra i seriesystemet.

Så väl Daily Star som The Sun och Sky Sports rapporterar att Southampton vill värva Jansson för att ersätta holländaren Virgil van Dijk som troligtvis är på väg att lämna laget.

Klubben uppges vara beredd att lägga 10 miljoner pund, vilket motsvarar omkring 128 miljoner kronor.

Siktar på spel i Premier League

Janssons agent Martin Dahlin medger att det kan bli en flytt för Jansson när transferfönstret öppnar.

– Han har siktet inställt på att spela i Premier League nästa säsong, så mycket kan jag säga. Men just nu fokuserar han enbart på Leeds, säger Dahlin.

Enligt uppgifter till Kvällsposten utesluter Jansson inte en flytt till Southampton – men det finns alternativ som är betydligt hetare. Liverpool, Chelsea och Tottenham ska ha anmält intresse.

– Som sagt, intresset är stort men du kommer inte få mig att gå in på specifika klubbar, säger Martin Dahlin.

Prislappen på 10 miljoner pund, är den rimlig?

– Jadu, vad ska jag svara på det? Det är främst en fråga för klubbarna men generellt kan man väl säga att övergångssummorna i England ofta är höga.