Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

”En drömstart för mig och laget”

Isländske mittfältaren Höskuldur Gunnlaugsson gjorde sitt första mål i Halmstad redan efter åtta minuter i debuten. Foto: BJÖRN LINDGREN/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: KRISTER ANDERSSON / BILDBYRÅN

Halmstads sommarvärvningar låg bakom 6–1-krossen mot Jönköping.

Höskuldur Gunnlaugsson satte 2–0 efter åtta minuter i debuten – och Johan Oremo gjorde två nya mål.

– Det var en drömstart för mig och hela laget, säger Gunnlaugsson.

Halmstads BK hade inte gjort sex mål i en allsvensk match sedan 6–0-segern mot Gif Sundsvall 2005.

Men ett pressat HBK, som inte vunnit sedan premiären mot Östersund, körde fullständigt över Jönköping under de första 20 minuterna. Hemmalaget gjorde fyra mål på sina fyra första skott i matchen och efter paus bjöd man på ytterligare två.

– Det var en drömstart för mig och hela laget. Jag är bara väldigt glad, säger Höskuldur Gunnlaugsson efter matchen.

Den isländske vänsteryttern debuterade mot Jönköping och redan efter åtta minuter sköt han 2–0-målet.

– Jag såg att det var en nickduell så jag gick lite före och var snabbare än backen. Jag träffade inte bollen så bra, men den överraskade målvakten lite och gick under honom.

– En debut blir inte bättre än så. Och jag var glad över alla fans som var här och stöttade oss trots vädret.

Hattrick i assist av Kinoshita

Islänningen var långt ifrån den ende hemmaspelaren som fick utdelning. Vänsterbacken Andreas Bengtsson gjorde ett mål och låg bakom två. Kosuke Kinoshita stod för ett hattrick i assist. Och Johan Oremo, som köptes loss från Gefle tidigare i sommar, gjorde sitt andra och tredje mål i sin tredje match i klubben.

– Ja, det har gått bra. Det var fina prestationer långt innan det bli mål också. Ett jättebra inlägg på första målet som det bara var att sätta dit foten på. Och andra styr jag bara dit. Det här är en lagseger, säger rutinerade Oremo.

Tack vare segern närmar sig Halmstad lagen ovanför nedflyttningsplatserna. Avståndet till Jönköping minskar till bara fem poäng.

– Det var en viktig match, det ser alla. Men spelar vi så här kan vi slå alla lag. Vi spelar otroligt bra i dag, det är så här vi ska spela och bibehålla känslan vi fick med oss i den här matchen, säger Johan Oremo.

Oremo: ”Goda chanser hålla oss kvar”

Hur ser du på chanserna att hålla er kvar i höst?

– De är goda. Så länge jag varit här känns det som att vi har spelat bra. Förhoppningsvis får vi fler såna här sköna matcher under hösten, säger Oremo.

– Vi ska egentligen inte titta längre än till nästa träningsvecka och match. Men jag ska givetvis köra mitt bästa för att hjälpa klubben. Den har en lång historia och ska vara i allsvenskan, säger Gunnlaugsson.

Annons:

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!