Foto: Michael ErichsenFoto: Michael Erichsen
 Foto: Michael Erichsen
Foto: Anna-Lena BergqvistFoto: Anna-Lena Bergqvist
 Foto: Anna-Lena Bergqvist

"En apa kan ju rädda mer än vad jag gör"

Publicerad

KARLSTAD/STOCKHOLM. Färjestad besegrade Rögle med 4-1 på hemmaplan.

Efteråt sågades Rögles målvakt Oscar Dansk rejält - av sig själv.

– Fan en apa kan ju rädda fler puckar än vad jag gör. Det är så det känns. Vem som helst kan göra det, säger han.

Mikael Wikstrand blev klar för Färjestad i går - och i dag fanns han på isen när de besegrade Rögle på hemmaplan.

Efter en jämn förstaperiod tog Färjestad greppet om matchen i andra, och då sprakade också målskyttet i gång rejält. Rögles målvakt Oscar Dansk tvingades släppa fyra puckar bakom sig, och efter matchen sågade han sin egen insats.

– Jag spelar pissdåligt, det är det jag gör. Det är fan inte acceptabelt. Jag gnuggar på varje dag på träningarna och kör stenhårt, det har känts jäkligt bra men inte givit någon utdelning, säger Dansk.

Dansk: "Måste hitta en lösning på det"

Målvakten var inte nådig i sin kritik - och jämförde sig själv med en apa.

– Senaste fyra matcherna har jag spelat so en… Fan en apa kan ju rädda fler puckar än vad jag gör. Det är så det känns. Vem som helst kan göra det, säger han.

Nu menar Dansk att han måste bättra sitt spel ordentligt.

– Jag har varit här förut i min karriär och det är inte okej, jag måste hitta en lösning på det, säger han.

– Speciellt nu när det är så kritiska matcher och vi behöver poäng. Jag vet att jag är en bra målvakt men det visar sig inte nu.

Wikstrand: "Det gick fantastiskt bra"

Desto nöjdare var - av förklarliga skäl - debuterande Wikstrand som efter matchen berömde backkollegan Magnus Nygren.

– Det gick fantastiskt bra att spela med honom. Han är en fantastisk spelare, jag sa till honom innan matchen att du kommer att behöva hjälpa mig där ute, och det gjorde han verkligen, säger han.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag