Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Emil Pettersson: Nu är målet att spela i NHL

Foto: Petter Arvidson / BILDBYRÅN
Foto: Petter Arvidson / BILDBYRÅN

MALMÖ/STOCKHOLM. Guldfavoriten Växjö är utslaget ur SM-slutspelet.

Efter den svidande förlusten mot Malmö var lagets stjärna Emil Pettersson låg i humöret.

– Jag har bara fokuserat på att vinna den här jävla serien, säger Pettersson efter matchen.

Växjö Lakers var grundseriens bästa lag och en av de största favoriterna till att ta hem SM-guldet. Nu är säsongen över. Under måndagskvällen fullbordade Malmö Redhawks den stora skrällen genom att slå Växjö med 2-1 inför en kokande storpublik i Malmö arena. Efter matchen var Lakers stjärna Emil Pettersson förkrossad över resultatet.

– Det är uselt, vi vinner serien och har ett mål som är så mycket högre än att åka ut direkt i en kvartsfinalserie.

Stötte ni på ett oväntat bra lag? 

– Nej det tycker jag inte. Malmö är ett bra lag men de har studsarna med sig. Jag ska inte låta som en dålig förlorare, men jag tycker det är så tajt att vi lika gärna kunde ha tagit det. Men så är hockeyn ibland.

Kan flytta till NHL

Pettersson blev draftad av amerikanska NHL-laget Nashville Predators för fyra år sedan. Enligt regelboken måste laget skriva kontrakt med svensken om det ska bli spel i klubben.

– Jag har koll på situationen men vill smälta det här först. Det enda jag kan säga är jag trivs oerhört bra i Växjö. Jag fick en sådan jävla chans efter det som hände i Skellefteå, så jag får se hur det blir.

Kan du sätta ord på vad som hände i Skellefteå? 

– Jag vet att det har varit snack att jag inte klarade fysträningen och allt möjligt skit som folk ville skvallra om, men anledningen var att jag inte var tillräckligt bra på isen. Det var väldigt lätt att komma in i gruppen här och jag är fruktansvärt tacksam över den möjligheten jag fått.

Har du funderat något på en framtid i NHL?

– Det är svårt att svara på, det är målet en dag men jag får tänka på det de kommande dagarna. Jag har bara fokuserat på att vinna den här jävla serien.

Malmö vann matchen med 2-1 och är därmed klara för semifinal mot HV 71.