Emil Forsberg. Foto: Petter Arvidson / Bildbyrån
Emil Forsberg. Foto: Petter Arvidson / Bildbyrån

Emil Forsberg lämnar MFF: "Har gjort sitt"

Publicerad

Emil Forsberg är förlorad för Malmö FF.

Enligt uppgifter till SportExpressen.se är anfallaren nu nära att säljas till någon av klubbarna i Red Bull-projektet - där spelaren väljer mellan Red Bull Salzburg och RB Leipzig.

– Emil har gjort sitt i MFF och kommer att ha en ny klubb klar inom kort, säger hans agent Hasan Cetinkaya.

Efter succén i Malmö FF har Emil Forsberg varit en jagad man och en rad klubbar från de stora ligorna har scoutat svensken

Nu kan SportExpressen.se också avslöja att han är nära att säljas till någon av Red Bull-klubbarna Salzburg eller Leipzig.

"Mini-Foppa" väljer nu mellan vilken av klubbarna han ska gå till - och kommer att göra sitt val inom kort.

Förre Hoffenheim-tränaren Ralf Rangnick är manager för bägge klubbarna och har gjort klart att han vill ha spelaren till sitt projekt.

En affär kan komma att bli klar inom kort.

"Redo att ta nästa steg"

När SportExpressen.se når hans agent Hasan Cetinkaya bekräftar han att en övergång är nära.

– Emil har haft en fantastisk utveckling i Malmö FF och har vunnit SM-guld två år i rad. Han är redo och ta nästa steg och han kommer inte att vara kvar i Malmö FF när säsongen börjar.

Vi har uppgifter på att han väljer mellan RB Leipzig eller Red Bull Salzburg?

– Det är två bra klubbar som satsar men jag kan inte kommentera något mer om det. Det enda jag kan säga är att jag hoppas att något är klart de närmsta dagarna och det tror jag också det kommer att vara.

"Tydlig med att han vill i väg"

Kommer Malmö FF att släppa honom?

– Ja, det kommer inte vara några problem. De släppte i väg en av sina bästa spelare i Magnus Eriksson till Kina och Emil har också varit tydlig med att han vill i väg nu efter att ha varit med och vunnit SM-guld två år i rad.

– Han hade bud även förra året men valde då att stanna för att vara med Malmö FF och vinna ännu en titel.

SportExpressen.se har förgäves sökt Malmö FF:s sportchef Daniel Andersson för en kommentar.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag