Foto: Johanna LundbergFoto: Johanna Lundberg
 Foto: Johanna Lundberg
Foto: Marcus EricssonFoto: Marcus Ericsson
 Foto: Marcus Ericsson

Elm tillbaka i Kalmars matchtrupp mot DIF

Publicerad

Rasmus Elm tar ett steg närmare en allsvensk comeback.

Elm finns med på bänken i träningsmatchen mot Djurgården och öppnar för ett kort inhopp.

– Känner jag att jag kan spela på träning kan jag lika gärna spela fem minuter i match utan att förta mig, säger Rasmus Elm till 24Kalmar.se.

Rasmus Elm har gradvis stegrat sin träning med Kalmar FF sedan han återvände från Ryssland tidigare i år.

Något spel har det inte blivit än så länge, men nu tar den förre landslagsmittfältaren ett litet steg närmare en comeback i allsvenskan.

Under söndagen spelar Kalmar FF en träningsmatch hemma mot Djurgården och Rasmus Elm är med i truppen för första gången.

– Man ska inte ta det på för stort allvar utan det är mer för att känna på det. Det är ingen signal om att jag är aktuell för truppen mot AIK. Jag kommer inte gå ut och köra skiten ur mig, säger Rasmus Elm till 24Kalmar.se.

"Kul att känna på"

Rasmus Elm ser inte matchen som att han närmare allsvenskt spel.

– Nej, det är det inte egentligen. Det är på samma nivå som innan. Det ska bli kul att få känna på allt runtomkring.

Oavsett om Rasmus Elm spelar mot Djurgården eller inte blir det inte alla tre bröderna Elm på planen. Storebror David Elm är skadad och finns inte med i Kalmars trupp. Däremot startar Viktor Elm på mittfältet.

Fredrik Jonsson
Fredrik Jonsson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag