Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Elias Pettersson slog Kenta Nilssons rekord

Foto: JONAS LJUNGDAHL / BILDBYRÅN
Foto: JONAS LJUNGDAHL / BILDBYRÅN

Växjös Elias Pettersson har stått för fyra poäng i matchen mot Malmö. Junioren har därmed gjort 55 poäng i karriären - vilket gör honom historisk. 

– Alltså wow, säger Petter Rönnqvist i C Mores studio. 

Elias Pettersson har gjort braksuccé under sin första säsong i SHL.

Jättetalangen har öst in poäng hela hösten och vintern, och har under slutspurten av serien passerat Peter Forsbergs poängnotering som junior och haft hugg på Kenta Nilssons rekord som tidernas främste junior i SHL.

Och i grundseriens näst sista omgång, hemma mot Malmö, gjorde Pettersson fyra poäng och slog därmed Kenta Nilssons rekord. 

Under ett power break kallades Pettersson återigen in på isen och fick till stående ovationer motta hyllningar från hemmapubliken i Vida arena. 

– Det blev lite känslosamt när publiken hyllade mig. Det var en fantastisk känsla när jag gjorde den fjärde poängen, säger Elias Pettersson om sin insats. 


LÄS MER: Så spelas slutspelet i SHL 2018 


Elias Pettersson historisk

På frågan om han tänkt på rekordet under jakten svarar Pettersson: 

– Innerst inne hade jag en tanke på. Men om jag fokuserar på att spela bra så visste jag att jag skulle ha en chans att slå det. 

Växjö vann till slut med 6-3, och är redan klara seriesegrare i SHL. Smålänningarna har spelat ihop 113 poäng, och en match av grundserien återstår innan slutspelet tar vid.