Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Eldebrink testade 16-årig backtalang

Anders Eldebrink. Foto: Tomas Leprince

HELSINGBORG. Det blev förlust i Rögles första match för säsongen när man som sista SHL-lag klev in i träningsmatchandet mot allsvenska Oskarshamn. I matchen fick vi även stifta bekantskap med en 16-årig stor backtalang i Timothy Liljegren.

– Det är värdefullt att få se de här yngre spelarna. Vi måste fylla på med med de här killarna så de är beredda att spela senare också, säger Eldebrink.

Förutom Liljegren så var det A-lagsdebut för backarna Marcus Jörgensen och Ludvig Claesson, men även för anfallarna Ludvig Elvenes och Erik Santesson.

Trots den ungdomliga entusiasmen så var det alltså tidigare allsvenska kollegerna från Småland som drog det längsta strået.

– Självklart skulle vi vilja vinna matchen. Jag tycker vi spelade lite för komplicerat. Det finns mycket att slipa på, säger Eldebrink.

Vad säger du om alla debutanter?

– Kul att se alla de yngre spelarna, och framförallt Timothy som gjorde det riktigt bra.

Vad utmärker honom?

– Han är rörlig och fin. Är följsam och har bra passningar. Han har verktyg som gör att han kan bli riktigt bra.

Kristianstadsfödda Liljegren har spelat i Rögle i två hela säsonger, och är alltså redan som 16-åring med och nosar på en plats i A-laget.

"Kändes rätt bra"

– Jag tycker att det kändes rätt bra. Det är stor skillnad på J18, J20 och A-lag. Men de hjälper mig bra där ute, säger Liljegren.

– Jag tränade med laget för första gången i fredags och har inte ens sommartränat med A-laget, så det var kul att slängas in direkt och visst var jag lite nervös, medger Timothy Liljegren.

Ambitionen är på lång sikt NHL, som för många andra unga spelare. Redan nu är Rögles guldklimp rankad högt inför draften 2017. Och hans spelstil påminner mycket om Norris Trophy-vinnaren, Erik Karlsson.

– Jag kollar mycket på honom, och Hampus Lindholm. Men även andra backar. Det är defensiven som jag framförallt vill förbättra, förklarar Liljegren.

– Offensiven kommer mer av sig själv. Jag började spela som forward och skolade om mig till back när jag var cirka tio år, säger han.

Kan du spela i SHL redan i år?

– Klart det hade varit kul. Men mitt mål är att spela i J20. Det skulle vara en bonus om jag fick spela någon SHL-match redan i år, säger Timothy Liljegren ödmjukt.

Annons:

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!