ANSVAR. Anders Eldebrink kämpar för att hålla Rögle kvar i SHL. Laget ligger just nu på rätt sida strecket men avståndet till Modo är bara åtta poäng. Foto: Johan Bernström
ANSVAR. Anders Eldebrink kämpar för att hålla Rögle kvar i SHL. Laget ligger just nu på rätt sida strecket men avståndet till Modo är bara åtta poäng. Foto: Johan Bernström

Eldebrink: "Jag tycker det är inspirerande"

Publicerad

Kvalspöket hotar alltjämt Rögle.

Men Anders Eldebrink känner ingen negativ press som huvudansvarig tränare.

– Jag gör mitt bästa och jag tycker enbart att det är ett inspirerande uppdrag, säger han.

Tabelljumbon Karlskrona HK har sedan en tid tillbaka låtit en mental coach arbeta med ledarstaben.

Det är ingenting som är aktuellt för Rögletränaren Anders Eldebrink:

– Nej, det behöver jag inte.

Anders Eldebrink tänker inte i termer av press trots att Rögle är indraget i bottenstriden och att en eventuell degradering nu skulle bli ett hårt slag för klubben.

– Jag vet att jag har ett stort ansvar på mig men jag vill också ha ansvar. Det är det som är roligt. Jag känner ingen stress över det, konstaterar tränaren.

– Jag tycker enbart att det är inspirerande. Jag känner ingen press. Livet går vidare ändå, solen går upp i morgon oavsett, fortsätter han.

Anders Eldebrink har dock på nära håll fått erfara hur tufft livet som tränare kan vara. Så sent som i våras fick han sparken som tränare i Rapperswil.

Att jobbet som ishockeytränare har blivit tuffare i dag än förr håller Rögletränaren däremot med om. Och han har sin förklaring till det.

– Ja, det är klart. Det är mycket mer pengar i hockeyallsvenskan och SHL i dag.

Anders Eldebrink berättar att han gärna tog stort ansvar även under sin tid som spelare. Och nu är det tillsammans med spelarna i Rögle som han ska uppnå målsättningen och etablera Ängelholmsklubben i högsta serien.

Eldebrink är inne på första säsongen av det tvåårskontrakt som han har skrivit med Rögle. Samtidigt som Eldebrink skrev på för klubben fick Magnus Bogren, som tog upp Rögle i SHL, kliva ner till assisterande.

Tror du att den ökade pressen avskräcker yngre kandidater till att ta sig an tränaryrket?

– Det vet jag inte, det kan jag inte svara på. Jag har aldrig känt så själv.

 

Elisabeth Lindbäck
Elisabeth Lindbäck

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag