Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Efter succén: Rubensson EM-aktuell

EM-AKTUELL. Anfallaren Elin Rubensson imponerade i sin första match som vänsterback och är nu landslagsaktuell. Foto: Nils Jakobsson / Bildbyrån

Taktikgenomgången vid frukostbordet föll väl ut.

LDB Malmös Elin Rubensson imponerade stort på förbundskaptenen i sin debut som vänsterback och är nu aktuell för sommarens EM-trupp.

- Ja, hon har chans att komma med, bekräftar Pia Sundhage.

FAKTA

OMGÅNG 7

LDB MALMÖ-VITTSJÖ

4-0

LDB:ARNA UTANFÖR NORGE-TRUPPEN - PIA SUNDHAGES KOMMENTARER

MALIN LEVENSTAD, 24 SPELTID: 90 MINUTER

''Malin har fortfarande chans, det är inte kört för någon. Hon spelade bra fotboll på Malmö IP, men utsattes inte för någon större press. Vittsjös ansatser var förutsägbara.

-

THERESE SJÖGRAN, 36 SPELTID: 24 MINUTER

''Det är mycket boll i henne men det krävs mer speltid för att bevisa något. Jag kan inte ta ut en spelare som är bra i 20 minuter, det är en helt annan sak att spela i 90 minuter.

LDB Malmö följde upp målkalaset mot Kristianstad förra sön- dagen med en ny storseger över den andra Skånekonkurrenten Vittsjö. Men den stora snackisen efter slutsignalen på Malmö IP var Elin Rubenssons debut som vänsterback.

- Det var väldigt skojigt att se henne som vänsterback. Hon slog riktigt bra passningar, inte en enda felpass tror jag. Det var imponerande. Och ett genidrag av tränarna, säger Pia Sundhage.

I LDB:s namnkunniga lag är konkurrensen stor i anfallet och med Alexandra Riley på bänken gav Malmötränaren Jonas Eidevall anfallaren Elin Rubensson chansen som vänsterback från start.

- Jag tycker att det stämde direkt och kändes jättebra, konstaterar 20-åringen lyriskt.

I förberedelserna inför matchen mot Vittsjö fick hon lite extra hjälp av pojkvännen och förre MFF-spelaren Filip Stenström, som nu är vänsterback i Ängelholms FF.

Taktik till frukost

- Vi hade taktikgenomgång och ritade vid frukostbordet i morse. Han berättade hur jag skulle tänka och göra i olika situationer. Sedan har jag också lärt mig mycket genom att se honom spela på positionen.

Fick du godkänt av honom i debuten då?

- Ja, han tyckte att det gick jättebra.

Och Pia Sundhage hyllade din insats och ser dig som en potentiell EM-spelare....

- Oj, kul! Det är en person som man vill ha beröm från.

Förbundskaptenen var också imponerad över Malmölagets spel mot derbykonkurrenten.

- Det var en underhållande match med fin anfallsfotboll. LDB är ett bra lag, det är bara att se på tabellen.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!